Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κραυγή αγωνίας απ' τα Κέντρα Πρόληψης

«Στις 26 Ιουνίου, "Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών", η Πολιτεία και ειδικότερα το υπουργείο Υγείας, πίσω από λεκτικά "πυροτεχνήματα" για "ευαισθησία", "νοικοκύρεμα" και "επιτυχίες", θα προσπαθήσει να κρύψει πρόχειρα την ενεργό αδιαφορία του για την Πρωτογενή Πρόληψη των Εξαρτήσεων καθώς και άλλων ψυχοκοινωνικών δυσλειτουργιών. Θα επιχειρήσει να αποσιωπήσει το κλείσιμο των Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων, το οποίο προωθεί σε βάρος των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των τοπικών κοινωνιών!».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης τονίζοντας: «Τρανή απόδειξη ότι τα 13 εκατομμύρια ευρώ, που οφείλονται στα 73 Κέντρα Πρόληψης της χώρας από υπουργείο Υγείας και Ο.ΚΑ.ΝΑ. από το 2006 μέχρι σήμερα, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί, παρά τις υποσχέσεις.

Κάποιοι πραγματικά παράγουν έργο στον αγώνα για την πρόληψη των εξαρτήσεων και μάλιστα απλήρωτοι, χωρίς ένσημα, χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς εποπτεία, χωρίς πιστοποίηση των υπηρεσιών τους, τελευταία χωρίς συναδέλφους (καθώς το 35% περίπου των εργαζομένων αλλάζουν επάγγελμα, δεδομένων των συνθηκών)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ