Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Τουλάχιστον 56 πολίτες σκοτώθηκαν και άλλοι 100 τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε ανοιχτή αγορά λαχανικών στη σιιτική συνοικία Σαντρ Σίτι, της πρωτεύουσας. Πρόκειται για την πολλοστή αιματηρή επίθεση, τις τελευταίες ημέρες, με μη εμφανή στόχο παρά μόνο τους πολίτες, μόλις λίγες μέρες πριν την αποχώρηση των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων από το κέντρο των ιρακινών πόλεων.

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Σε πέντε χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξης καταδικάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Εχούντ Ολμέρτ και του κόμματος «Καντίμα», Αβραάμ Χίρσον, που κρίθηκε ένοχος κλοπής περίπου 600.000 δολαρίων από τα ταμεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Ισραήλ, της οποίας υπήρξε πρόεδρος πριν υπουργοποιηθεί. Του επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 115.000 δολαρίων.

ΣΟΦΙΑ.-- Στη σύλληψη του πρώην πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου Αγκιμ Τσέκου προχώρησαν αργά το βράδυ της Τρίτης οι βουλγάρικες αρχές, βάσει εντάλματος σύλληψης της ΙΝΤΕΡΠΟΛ που έχει εκδοθεί εις βάρος του από τις σερβικές αρχές, με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων πολέμου. Ο πρώην πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου μετέβαινε στη Σόφια για να συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Σολομόν Πάσι.

ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Ο κυκλώνας Αντρές, ο πρώτος της περιόδου στην περιοχή του ανατολικού Ειρηνικού, έπληξε το δυτικό Μεξικό κοστίζοντας τη ζωή σε πέντε ανθρώπους και πλημμυρίζοντας δρόμους στο Ακαπούλκο σύμφωνα με το «Τελεσούρ».

ΚΕΪΠ ΤΑΟΥΝ.-- Σχεδόν 25.000 εργαζόμενοι στα ορυχεία της Νότιας Αφρικής - περίπου το 5% των εργαζομένων στον τομέα - απολύθηκαν μέχρι στιγμής εφέτος, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Ορυχείων Σούζαν Σαμπάνγκου.

ΛΟΝΔΙΝΟ. -- Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζακ Στρο άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του ότι η κυβέρνηση υπαναχωρεί και θα δώσει τελικά στη δημοσιότητα μέρος της έρευνας για τη συμμετοχή της Βρετανίας στον πόλεμο στο Ιράκ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Την από κοινού συνεργασία τους για να αποφευχθούν οι περαιτέρω συμπλοκές στην Κινεζική Θάλασσα, ανακοίνωσαν χτες αξιωματούχοι των ΗΠΑ και της Κίνας, που συναντήθηκαν στο Πεκίνο. Κατά τις αμυντικές συζητήσεις ΗΠΑ - Κίνας συζητήθηκε επίσης το ζήτημα των πυραυλικών δοκιμών της ΛΔ Κορέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ