Πέμπτη 25 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚΕ
Υπεύθυνος να δώσει διέξοδο ο ιρανικός λαός

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στο Ιράν σημειώνεται:

«Το ΚΚΕ παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στο Ιράν στον απόηχο των προεδρικών εκλογών.

Η κατάσταση δεν είναι άσχετη και με την πορεία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην ευρύτερη περιοχή, που ολοένα και περισσότερο μετατοπίζουν το κέντρο των ανταγωνισμών και της αστάθειας προς την κεντρική και νότια Ασία. Συνδέεται επίσης με τις αντιθέσεις της αστικής τάξης του ίδιου του Ιράν, με τη διαπάλη που αναπτύσσεται στους κόλπους της για κυριαρχία και για τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας.

Το ΚΚΕ καταδικάζει κάθε περίπτωση νόθευσης της λαϊκής θέλησης, τη χρησιμοποίηση μέτρων καταστολής κατά του λαϊκού κινήματος.

Το ΚΚΕ είναι σταθερά αλληλέγγυο με τους αγώνες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων του Ιράν για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των κοινωνικών και δημοκρατικών τους δικαιωμάτων, την αποκατάσταση των συνδικαλιστικών και πολιτικών ελευθεριών, και την απελευθέρωση των κρατουμένων που παλεύουν για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Απαιτεί τη νομιμοποίηση του Τουντέχ και της ελεύθερης πολιτικής δράσης των κομμουνιστών.

Παράλληλα το ΚΚΕ απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ιμπεριαλιστική επέμβαση που με πρόσχημα την κατάσταση στο Ιράν επιδιώκει να προωθήσει το σχέδιο για την αναμόρφωση της "ευρύτερης Μέσης Ανατολής" σε βάρος όλων των λαών της περιοχής. Σε κάθε περίπτωση μόνος υπεύθυνος να δώσει λύση και διέξοδο στην κρίση είναι ο ίδιος ο ιρανικός λαός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ