Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΛΑ.Ο.Σ.
Ιδέες για πιο αντιδραστική προοπτική

Συνάντηση με τον Καραμανλή θα ζητήσει από Δευτέρα, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Οπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», θα του πει τις «ιδέες» και «προτάσεις» του (τι «πρέπει» να γίνει για τη διακυβέρνηση της χώρας) αλλά απέφυγε να τις δημοσιοποιήσει μην και αποκαλυφθεί ο βαθιά αντιλαϊκός τους χαρακτήρας.

Επέμεινε πάντως ότι θα αναλάβει τις «ευθύνες» του, προκειμένου να ανοίξει «διάλογος». Προέβλεψε γενικά πολιτικές εξελίξεις και ότι την επόμενη βδομάδα θα γίνει ανασχηματισμός. Τόνισε ότι απεύχεται την εξόδιο ακολουθία της ΝΔ από κυβέρνηση, ότι ως ΛΑ.Ο.Σ. έχουν μια δεξαμενή μυαλών να προσφέρουν (βλ. υπουργούς σε συγκυβέρνηση), ότι ενοχλείται που η ΝΔ παραδίδει την εξουσία στον Παπανδρέου και ότι αυτό δεν το θέλει καθόλου.

Η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Τζαβέλλα, μιλώντας στον «ANT1» είπε ότι της αρέσει ως «όραμα» η αναγέννηση της κεντροδεξιάς. Κατηγόρησε την «αριστερά» για ανέξοδη ρητορεία, αλλά έδειξε τι «αριστερά» θέλει το σύστημα, αναφερόμενη εμφανώς κολακευτικά στον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή. Τέλος, ζήτησε κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας ότι είναι θέμα ώριμο προς λήψη απόφασης. Ο δεύτερος στο ευρωψηφοδέλτιό τους, Θ. Πλεύρης, μιλώντας στη ΝΕΤ, ζήτησε εφαρμογή «σκληρής γραμμής» στο μεταναστευτικό και φιλελεύθερη οικονομία με «κοινωνικά χαρακτηριστικά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ