Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η ΝΔ: «Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο κ. Καραμανλής απέκλεισε την προκήρυξη εθνικών εκλογών με δική του πρωτοβουλία» (το θέμα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου η νεοδημοκρατική εξουσία θα είναι απολύτως αποδιοργανωμένη, δε θα μπορεί να χειρισθεί τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Κάπως έτσι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί, θέλοντας και μη, στις εθνικές κάλπες» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Αν κοιτάξουμε τα θεωρητικά εργαλεία που έχουμε (...) θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε ένα έτοιμο πρόγραμμα (...) το οποίο έχουν κατασκευάσει οι αυθεντικοί κεϋνσιανοί, οι μετακεϋνσιανοί (...) ένα υπόδειγμα που δείχνει ότι η αύξηση των πραγματικών μισθών δεν είναι αναγκαστικά επιζήμια για την εύρυθμη λειτουργία του καπιταλισμού (...) ωστόσο ο μαρξιστικός δαίμονας μας ρωτάει τι θα γίνει με την εκμετάλλευση της εργασίας (...) είναι μέσα στις προθέσεις της αριστεράς, ενός τμήματός της τουλάχιστον (...) να φέρει έναν καινούργιο κόσμο, όχι απλώς έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο (...) η οικονομική πολιτική που προτείνουμε πρέπει να ενσωματώσει πέραν του κεϋνσιανού προγράμματος, και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές (...) διότι όταν αναφερόμαστε στη μετάβαση απο έναν τύπο κοινωνίας σε έναν άλλο, αναφερόμαστε σε διαρθρωτικές αλλαγές (...) η προβολή της έννοιας των δημοσίων αγαθών φέρνει ένα στοιχείο που είναι (...) αντικαπιταλιστικό (...) έτσι μέσα στον κόσμο (...) που είναι ο καπιταλισμός να χτίσουμε έναν άλλο κόσμο (...) έτσι (...) να μετασχηματίσουμε μια κατά τα άλλα σοσιαλδημοκρατική οικονομική πολιτική σε ριζοσπαστική πολιτική» (ο Ηλίας Ιωακείμογλου στην ΑΥΓΗ).

ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ: «Είκοσι χρόνια από την πτώση του κομμουνισμού, η Πολωνία είναι ένα επιτυχημένο κράτος με ελεύθερα μέσα ενημέρωσης, ατομικές ελευθερίες και ειρηνικές εναλλαγές στην εξουσία. Μαζί με την Τσεχία και την Ουγγαρία είναι ένα υπόδειγμα προόδου» (The Times/ TA NEA).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ