Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Γυρίστε τους την πλάτη

Αύριο δίνεται στους ανθρώπους του μόχθου μια δυνατότητα: Σε μια στιγμή, όσο διαρκεί η διαδικασία της ψηφοφορίας, να επιδράσουν στις μεθαυριανές εξελίξεις με τρόπο που θα ευνοεί τα δίκια τους. Αίροντας την εμπιστοσύνη τους απ' τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» και ακουμπώντας την στη μόνη δύναμη που δε θα την προδώσει, ούτε θα την εκμεταλλευτεί για να υπηρετήσει ξένες προς τα συμφέροντά τους σκοπιμότητες, στο ΚΚΕ. Οσο πιο πολλά τα ψηφοδέλτια της λαϊκής αντεπίθεσης που θα πέσουν στην κάλπη, τόσες περισσότερες και οι ελπίδες για εξελίξεις προς όφελος του λαού.

Κανένας άνθρωπος του μόχθου δεν έχει την πολυτέλεια να αφήσει να χαθεί η ευκαιρία να τιμωρήσει τη ΝΔ. Δεν την έχει αυτή την πολυτέλεια ο άνεργος που ψάχνει αλλά δε βρίσκει δουλειά. Ο νέος που δε βολεύεται με το 4ωρο και 300 ευρώ το μήνα, που θέλει να μορφωθεί αλλά δεν μπορεί αν δε βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη η οικογένειά του. Ο συνταξιούχος που δε ζει με τη σύνταξη πείνας. Ο εργάτης που ασφυκτιά απ' την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Η γυναίκα που βιώνει την ανισοτιμία. Ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός αγρότης που πνίγονται στην ανασφάλεια. Κάθε ένας που διαπιστώνει στην πράξη τι σημαίνει υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Πρόνοιας, ανατροπή κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων. Που αντιλαμβάνεται πόσο βαραίνει την άδεια τσέπη του το ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας.

Σ' αυτά τα έργα η ΝΔ είχε και συνεταίρο. Το ΠΑΣΟΚ. Από κοινού ψήφιζαν στο Ευρωκοινοβούλιο αντιλαϊκές αποφάσεις. Τα ίδια έκανε όταν ήταν στην κυβέρνηση και τώρα παριστάνει την «αθώα περιστερά» σαν να είναι η θέση της αντιπολίτευσης «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» που ξέπλυνε τις «αμαρτίες» του. Τα ίδια θα κάνει αν δεν τιμωρηθεί. Αυτοί το λένε, όταν προτείνουν: Παράταση εργασιακού βίου, ενιαίο φορολογικό συντελεστή για μισθωτούς και κεφαλαιοκράτες, παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων (επιδοτούμενη και κοινωνική εργασία, stage και στον ιδιωτικό τομέα).

Ο λαός να τιμωρήσει και τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Για τη διάσταση λόγων και έργων. Για τα ψέματά του με τα οποία αποπροσανατολίζει το λαό, πως θα αναγκάσει το κεφάλαιο να «εξανθρωπιστεί» και να μοιραστεί τα κέρδη του με το λαό. Για το ότι στέκεται ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση, εμπόδιο σε θετικές υπέρ του λαού διεργασίες. Να τιμωρήσει τις εθνικιστικές, ρατσιστικές, λαϊκίστικες κραυγές του ΛΑ.Ο.Σ., να μην επιτρέψει να γίνει η ψήφος του το ασανσέρ για να ανέβει τους ορόφους της πολυκατοικίας όπου συγκατοικεί με τη ΝΔ. Να κλείσει τ' αυτιά σε μορφώματα όπως οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», που διεκδικούν την ψήφο του χωρίς όμως να έχουν διεκδικήσει ποτέ τίποτα υπέρ του λαού, που ζητούν την ψήφο του δηλώνοντας ότι ευχαρίστως θα την κατέθεταν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ.

Γυρίστε τους την πλάτη. Σε όλους. Για την προσήλωσή τους στην ΕΕ των μονοπωλίων, της εκμετάλλευσης και των πολέμων. Με νύχια και με δόντια την υπερασπίζονται απέναντι στη διογκούμενη λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια. Σας φοβούνται! Δικαιώστε τους φόβους τους. Αύριο στην κάλπη, χωρίς δεύτερη σκέψη, ΚΚΕ.


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ