Σάββατο 6 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Η σκανδαλολογία μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης

Σε ανταλλαγή κατηγοριών και προσωπικών επιθέσεων γύρω από το σκάνδαλο της «Ζήμενς» επιδόθηκαν χτες τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιλέγοντας δυο μέρες πριν από τις εκλογές να αναγάγουν τη σκανδαλολογία στο πρωταρχικό και μοναδικό πεδίο της αντιπαράθεσής τους, με στόχο να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα.

Οι εταίροι του δικομματισμού, αν και είναι βουτηγμένοι μέσα στα σκάνδαλα, επιχειρούν γύρω από αυτά να πολώσουν το κλίμα, ώστε να εγκλωβίσουν στους κόλπους τους τη λαϊκή δυσαρέσκεια και κυρίως να μη στρέψουν την προσοχή του λαού στις αντιδραστικές θέσεις και τα προγράμματά τους. Ταυτόχρονα, πίσω από τις φραστικές επιθέσεις, τόσο τα στελέχη της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να κρύψουν ότι έχουν υλοποιήσει πλήθος συμβάσεων με τη γερμανική πολυεθνική, τα στελέχη της οποίας έχουν ξεκαθαρίσει ότι έδωσαν μίζες 100 εκατομμυρίων ευρώ στα δυο μεγάλα κόμματα.

Η κυβέρνηση, διά στόματος του κυβερνητικού εκπρόσωπου του Ευ. Αντώναρου, επιτέθηκε προσωπικά κατά του Γ. Παπανδρέου για το σκάνδαλο της «Ζήμενς». Ο Ευ. Αντώναρος, σε μια προσπάθεια συμψηφισμού δήλωσε ότι «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χειρίζεται με ανεύθυνο τρόπο το συγκεκριμένο θέμα» και πρόσθεσε: «Επιλέγει συνειδητά να ξεχάσει ότι, κατά το κρίσιμο διάστημα, το οποίο ερευνάται από τη Δικαιοσύνη, το 1998 μέχρι το 2003, ήταν μέλος, εξέχον μέλος όλων εκείνων των κυβερνήσεων, που πήραν τις επιλήψιμες, αμφισβητήσιμες, περίεργες αποφάσεις για προγραμματικές συμφωνίες, πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ - νομίζω μάλιστα δισεκατομμυρίων - και τις συνυπέγραψε όλες».

Απαντώντας στον Ευ. Αντώναρο, ο εκπρόσωπος Τύπου και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για «αθλιότητες». Την ίδια στιγμή, η εφημερίδα «Αυριανή» επανήλθε και με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της αναφέρει ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου «πίεζε διαρκώς για νέες προμήθειες» προς την "Ζήμενς"» ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ και παρουσιάζοντας μια σειρά «από τα επίσημα πρακτικά», όπως υποστηρίζει, των συνεδριάσεων του ΔΣ κάνει λόγο «για απ' ευθείας ανάθεση στη "Ζήμενς" έργου 114.000.000». Ο Γ. Παπακωνσταντίνου όταν ρωτήθηκε για το θέμα θύμισε ότι έχει καταθέσει αγωγή κατά της εφημερίδας.

Εξάλλου, με τηλεοπτική συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ο Γ. Παπανδρέου ρωτήθηκε για τον προσωπικό του φίλο Γ. Τρεπεκλή, ο οποίος εμπλέκεται με τις προμήθειες για το σύστημα παρακολούθησης των Ολυμπιακών Αγώνων «C4i» και υποστήριξε ότι «πάνω από φιλίες και οτιδήποτε άλλο υπάρχει το δημόσιο συμφέρον», για τις καταγγελίες προς το πρόσωπο του Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει «ήδη απαντήσει».

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί σαν πρεσβευτής της κάθαρσης και να βγάλει το ΠΑΣΟΚ «λάδι», μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για το συγκεκριμένο σκάνδαλο δήλωσε ότι «η ΝΔ αρνήθηκε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής τρεις φορές», και πρόσθεσε ότι «οι βασικοί ύποπτοι και μάρτυρες δραπετεύουν ανενόχλητοι στο εξωτερικό». Οσο για την ομολογία Τσουκάτου ότι παρέδωσε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο μάρκα που προέρχονταν από τη «Ζήμενς», αρκέστηκε να δηλώσει «έχω πάρει άμεσα τις αποφάσεις», εννοώντας ότι τους έθεσε εκτός ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ