Τρίτη 2 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Αντιδράσεις στις δηλώσεις Μίλιμπαντ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ως καίριο σημείο για τις διαπραγματεύσεις και τη λύση του Κυπριακού χαρακτήρισε το θέμα των εγγυητριών δυνάμεων ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» της Κυριακής, λέγοντας ότι «όσον αφορά τις εγγυήσεις, αναμένουμε πρώτα από τις δύο πλευρές να φθάσουν σε μια συμφωνία και στη συνέχεια θα δούμε πώς μπορούμε να διευκολύνουμε τις συνομιλίες».

Εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης ο εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, απάντησε στις δηλώσεις Μίλιμπαντ και τα περί εγγυήσεων, υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε θέση επί αυτού. Δεν είναι δικό μας θέμα να ερμηνεύσουμε τον κ. Μίλιμπαντ. Είναι φανερό ότι τα ζητήματα της ασφάλειας που περιλαμβάνουν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με αυτό που ονομάζονται εγγυήσεις, είναι μέρος της συνολικής συμφωνίας στο Κυπριακό».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού από την πλευρά του σημείωσε ότι «δεν μπορεί να λυθεί το Κυπριακό και μετά να συζητηθούν οι εγγυήσεις. Πρέπει να είναι μέρος της λύσης», ενώ πρόσθεσε με νόημα ότι «το ΑΚΕΛ, πιστεύει ότι από τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος της ΕΕ δεν χρειάζεται επιπλέον εγγυήσεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ