Παρασκευή 29 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Η Εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία δε θα καταθέσει έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας Μίλαν Μιλουτίνοβιτς.

ΠΑΡΙΣΙ.-- Συμφωνίες για ενίσχυση της «στρατηγικής» συνεργασίας Γαλλίας - Σερβίας υπέγραψαν χτες στο Παρίσι οι Πρόεδροι των δύο χωρών, Νικολά Σαρκοζί και Μπόρις Τάντιτς.

ΒΕΛΓΙΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Ο Αμερικανός διπλωμάτης Κρίστοφερ Ντελ που διετέλεσε μεταξύ άλλων πρέσβης των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, στη Ζιμπάμπουε και στην Αγκόλα, διορίστηκε χτες νέος πρέσβης της χώρας του στο Κοσσυφοπέδιο.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Ο Κεν Νιουέιγκα, ηγετικό στέλεχος του «Κινήματος για τη Χειραφέτηση του Δέλτα του Νίγηρα» (MEND) σκοτώθηκε χτες στη διάρκεια επιχειρήσεων του νιγηριανού στρατού στο νότιο τμήμα της Νιγηρίας.

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.-- Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα ανοιχτά της Ονδούρας. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος ενός 15χρονου, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί οι αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για ακόμη 4 νεκρά παιδιά.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Μήνυση κατά της υπουργού Εσωτερικών Τζακί Σμιθ από τον Τζαμίλ Ραχμάν, Βρετανό πολίτη που κατηγορεί την υπουργό ότι συνέργησε η ίδια και η μυστική υπηρεσία MI5 με τις πράξεις τους στη σύλληψη (στο Μπαγκλαντές) και το βασανισμό του.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διόρισε νέο πρέσβη των ΗΠΑ στη Βραζιλία τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα δυτικού ημισφαιρίου Τόμας Σάνον. Τη θέση που κατείχε ο Σάνον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ από το 2005, θα αναλάβει ο ακαδημαϊκός και ειδικός για θέματα Λατινικής Αμερικής, Χιλιανο-αμερικανός Αρτούρο Βαλενσουέλα εφόσον ο διορισμός του εγκριθεί από το Κογκρέσο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ