Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συντριβή ελικοπτέρου «Απάτσι»

Ελικόπτερο τύπου «Απάτσι» (ΑΗ/64Α) της Αεροπορίας Στρατού με διμελές πλήρωμα κατέπεσε και συνετρίβη χτες το βράδυ σε δύσβατη περιοχή βορειοδυτικά της Κύμης στην Εύβοια, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα στις 8.15 μ.μ. και ενώ μαζί με ένα ακόμα ελικόπτερο του ίδιου τύπου συμμετείχαν σε διαδικασία αξιολόγησης του αντιαεροπορικού συστήματος «Χοκ», που περιλαμβάνει ενεργοποίηση των ραντάρ και εγκλωβισμό του στόχου, για άγνωστους λόγους έχασε ύψος και συνετρίβη στο έδαφος. Στο χώρο της συντριβής όπου ξέσπασε αμέσως φωτιά, έσπευσαν πυροσβεστικά οχήματα και εναέρια μέσα που ξεκίνησαν την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Και τα δύο μέλη του πληρώματος μέχρι αργά χτες αγνοούνταν. Τόσο η φωτιά όσο και το δύσβατο της περιοχής - πρόκειται για χαράδρα - αλλά και οι εκρήξεις που σημειώνονταν, δυσκόλευαν ακόμα και αυτή την προσέγγιση στο χώρο συντριβής, των ομάδων έρευνας και διάσωσης. Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι μηδαμινές.

Αυτόπτες μάρτυρες της συντριβής οι πιλότοι του δεύτερου ελικοπτέρου που ανέφεραν ότι είδαν φλεγόμενα συντρίμμια στο σημείο της πτώσης. Σημειώνεται πως τα «Απάτσι» είναι επιθετικά ελικόπτερα αμερικανικής προέλευσης και ο Ελληνικός Στρατός έχει σειρά από αυτά σε δύο φάσεις, το 1995 και το 2000. Πρόκειται για το πρώτο δυστύχημα στην Ελλάδα με ελικόπτερο αυτού του τύπου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ