Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Σύμμαχοι των πολυτεχνείων οι κολεγιάρχες!

Ο «Ρ» έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι μπροστά στις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα των κολεγίων, είναι συντεχνιακό - και δυνητικά άμεσα υιοθετήσιμο από την κυβέρνηση - το αίτημα του Πολυτεχνείου για ισοτίμηση των πτυχίων των πενταετών σχολών με μάστερ. Οταν η «μπόρα» που έρχεται απειλεί να τσακίσει το σύνολο των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το να παλεύεις να σώσεις κάποια μόνο πτυχία (και μάλιστα με... αντάλλαγμα την υποστολή της σημαίας για όλες τις υπόλοιπες αναδιαρθρώσεις που τσακίζουν σπουδές και πτυχία) δεν μπορεί να οδηγήσει σε νίκες το κίνημα.

Τρανή απόδειξη του ανίσχυρου του αιτήματος των πολυτεχνείων (για ισοτίμηση των πενταετών πτυχίων με μάστερ) είναι ότι προχτές έσπευσαν να το στηρίξουν ακόμα και οι κολεγιάρχες! Ο πρόεδρος ενός ΚΕΣ που συνεργάζεται με γαλλικά πανεπιστήμια, (ένας από αυτούς που πανηγυρίζουν δηλαδή, τώρα με τις εξελίξεις μετά την ευρωοδηγία) έστειλε ανοιχτή επιστολή στον πρύτανη του ΕΜΠ επισημαίνοντας το δίκαιο του αιτήματος. Γιατί πολύ απλά, το αίτημα των πενταετών σχολών μπορεί να υιοθετηθεί χωρίς να φρενάρει στο ελάχιστο τις υπόλοιπες εξελίξεις αναγνώρισης των ψευτοκολεγίων και υποβάθμισης συνολικά των σπουδών και των επαγγελματικών δικαιωμάτων όλων των αποφοίτων συνολικά.

Υ.Γ. Είναι συγκεκριμένες οι δυνάμεις που προωθούν το συγκεκριμένο αίτημα στις πενταετείς σχολές (λέγε με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ). Και μάλιστα, οι δυνάμεις αυτές στο ΕΜΠ εξέδωσαν το τελευταίο ψήφισμα της Συγκλήτου, χωρίς αυτό να συμφωνηθεί στην ίδια τη συνεδρίαση της Συγκλήτου, αλλά προφανώς περιφέροντάς το μεταξύ τους μετά τη συνεδρίαση...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ