Τρίτη 24 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τέσσερα δολάρια κοστίζει μία παιδική ζωή!

Πόσο αξίζει μία παιδική ζωή; Περίπου 150 πέσος, δηλαδή περίπου 4 δολάρια αξίζει ένα μικρό παιδί στην Αϊτή, σύμφωνα με τις καταγγελίες οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στην Αϊτή όπου ο πληθυσμός της μετά την κατοχή πέρασε ανεπιστρεπτί αυτή την αδιόρατη λεπτή γραμμή της πλήρους εξαθλίωσης του ανθρώπινου είδους...

Ενα παιδί για 4 δολάρια, προκειμένου να καταλήξει μέσω της Δομινικανής Δημοκρατίας, είτε σε φυτείες ζαχαροκάλαμου για να δουλεύουν όσο αντέξει το παιδικό τους σώμα, εσωτερικά σε σπίτια σαν δούλοι και υπηρέτες ή ακόμη και να χρησιμοποιηθούν τα όργανά τους για μεταμοσχεύσεις στις «πλούσιες χώρες». Σε τρεις μόνο ημέρες 75 παιδάκια επαναπατρίστηκαν στην Αϊτή, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των παιδιών, αλλά και των γυναικών που μέχρι στιγμής έχει πουληθεί σε αυτό το χρυσοφόρο λαθρεμπόριο ανθρώπων, με την επίβλεψη και των κατοχικών δυνάμεων ...του ΟΗΕ!

Πρόκειται για μία ακόμη προειδοποίηση επείγουσα κιόλας... Καταγγελίες για παιδιά αιχμάλωτα δικτύου διακίνησης ανθρώπων στην Αϊτή, που μάλιστα έχρηζαν ιατρικής βοήθειας, είχε κάνει δύο χρόνια πριν και η Διεθνής Οργάνωση Μετανάστευσης (IOM). Αλλά έμειναν καταγγελίες... αντιθέτως οι «δουλειές» ανθίζουν, αφού το κεφάλαιο ορίζει τις τύχες των ανθρώπων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ