Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΘΗΝΑΣ
Την Τρίτη στην Ομόνοια

Συγκέντρωση ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας και της εργοδοτικής ασυδοσίας

Από παλιότερη συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και την επίθεση στο δικαίωμα στη δουλιά
Από παλιότερη συγκέντρωση και πορεία εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις και την επίθεση στο δικαίωμα στη δουλιά
Σημαντικό βήμα στο συντονισμό της πάλης των εργαζομένων από κλάδους και χώρους δουλιάς που βρίσκονται στη δίνη της εντεινόμενης αντεργατικής επίθεσης, αλλά και σταθμός στην αγωνιστική προετοιμασία της απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη, αποτελεί η κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Ομόνοιας και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, που διοργανώνουν από κοινού την επόμενη Τρίτη, 29 Νοέμβρη, στις 6μ.μ. ταξικά συνδικάτα, σωματεία και Επιτροπές Αγώνα της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση καλούν, ύστερα από πλατιά σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο εργοστάσιο της «Σεξ Φορμ», η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων, το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, το Συνδικάτο Μετάλλου «Ο Προμηθέας», το Εργοστασιακό Σωματείο της «ΣΟΦΤΕΞ», το Σωματείο απ' το «ΦΥΡΟΓΕΝΗ», το Συνδικάτο Φαρμάκου, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ιλίου, η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου, η Ομοσπονδία Φαρμάκου, η ΟΕΚΙΔΕ, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα και τα Ποτά, το Σωματείο Χαρτεργατών και η Επιτροπή Αγώνα ΙΝΤΡΑΚΟΜ.

Η κινητοποίηση της Τρίτης αποτελεί δυναμική συνέχεια των αγώνων που εξελίσσονται ήδη σε πολλούς τόπους δουλιάς. Οπως στη «Σεξ Φορμ», όπου οι εργάτριες βρίσκονται «στο πόδι» εδώ και 13 βδομάδες, και στη «Σόφτεξ», όπου κλιμακώνεται η μάχη ενάντια στις απολύσεις και τις εργασιακές ανατροπές που προωθεί η πολυεθνική εργοδοσία.

Στον κλάδο του μετάλλου, την τελευταία πενταετία εκατοντάδες εργαζόμενοι έχουν μείνει στο δρόμο: οι 170 εργάτες του «ΦΥΡΟΓΕΝΗ» εξακολουθούν επί ενάμιση χρόνο να είναι «ξεκρέμαστοι». Ανεργοι έμειναν 350 εργαζόμενοι στον «Ιππόκαμπο», χωρίς μεροκάματο έμειναν 420 εργαζόμενοι απ' την ΙΝΤΡΑΚΟΜ με τη μορφή - όπως ονομάζει προκλητικά η εργοδοσία - της «εθελούσιας αποχώρησης», 50 ήταν οι πρόσφατες απολύσεις στην «ΕΛΚΟ - ΒΑΓΙΩΝΗΣ», νέα συρρίκνωση προσωπικού σχεδιάζεται στην «ΙΝΤΕΡΚΑΜΠ» και στη «ΦΟΚΟ», μετά από δεκάδες απολύσεις που έχουν ήδη γίνει.

Ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας «στενάζει» απ' την ανεργία. Δεκάδες εργοστάσια μεταφέρονται επιδοτούμενα σε χώρες με χαμηλότερα μεροκάματα, βιοτεχνίες βάζουν λουκέτο, γιατί δεν μπορούν να επιβιώσουν στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό, εκατοντάδες εργατικές οικογένειες μετρούν νέους ανέργους. Η ανασφάλιστη εργασία, η μερική απασχόληση, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία οργιάζουν. Ανάλογη είναι η εικόνα και στα εργοστάσια των άλλων κλάδων, σωματεία των οποίων συμμετέχουν στη μεθαυριανή κινητοποίηση.

Φραγμό στην ασυδοσία του κεφαλαίου και των πολιτικών που το στηρίζουν μπορούν να βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι. Ενισχύοντας τους ταξικούς αγώνες τους, διεκδικώντας αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, σε σύγκρουση με το σύνολο της πολιτικής που με κάθε τρόπο προωθεί τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης στο όνομα της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ