Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Π.Α.ΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Υπόθεση κάθε εργαζόμενου η απεργία

Η διαρκής συρρίκνωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτέλεσμα της εντεινόμενης αντεργατικής επίθεσης, επιβάλλει τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο Δημόσιο στην 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, στις 14 Δεκέμβρη. Στην κατεύθυνση της οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα, του συντονισμού της δράσης όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στο σύνολο της αντεργατικής πολιτικής και των φορέων της.

Το κάλεσμα αυτό απευθύνουν στους εργαζόμενους του κλάδου, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ στην ίδια αντιλαϊκή ρότα του κεφαλαίου και της Ευρωένωσης, έχει οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, οι μισθοί καθηλώνονται, τα ασφαλιστικά δικαιώματα συρρικνώνονται, οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις γενικεύονται, η Δημόσια Διοίκηση γίνεται ολοένα και πιο εχθρική για τους εντός και εκτός αυτής εργαζόμενους. Στην υπηρεσία όλης αυτής της κατάστασης έχουν μπει συνειδητά και οι συμβιβασμένες ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ. Αβαντάρουν την κυβέρνηση της ΝΔ - όπως έκαναν και με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - δίνοντάς της τη δυνατότητα να προωθεί πολιτικές έντασης της λιτότητας, σύνδεσης του μισθού με την παραγωγικότητα, χειραγώγησης των εργαζομένων στο Δημόσιο και την παραπέρα προώθηση του αντιδημοσιοϋπαλληλικού Προγράμματος «ΠΟΛΙΤΕΙΑ» του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σ' αυτήν την κατάσταση το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, πρωτοστατώντας στην αποκάλυψη των βαθύτερων αιτίων και υπαίτιων των προβλημάτων και στην ανατροπή τους, καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση, σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και τους κοινωνικοπολιτικούς φορείς του, προτάσσοντας και διεκδικώντας το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες πραγματικές τους ανάγκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ