Κυριακή 27 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Χωρίς καθυστέρηση όλοι στη μάχη

Για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία και τη συγκέντρωση της Αθήνας
Η αφίσα του ΠΑΜΕ για την πανεργατική απεργία και τη συγκέντρωση της Αθήνας
Με την πλατιά σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ την περασμένη Τρίτη στην Αθήνα, δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα της μάχης για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ στις 14 του Δεκέμβρη. Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση έχει ήδη οριστεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και στη Θεσσαλονίκη, στις 10 το πρωί, στο Αγαλμα Βενιζέλου. Αμεσα, μέσα από πλατιές συσκέψεις και συνεδριάσεις, αναμένεται όλες οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ να ορίσουν την ώρα και τον τόπο των συγκεντρώσεων στις 14 Δεκέμβρη.

Η επιτυχία του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου στις 12 του Νοέμβρη αποτελεί ένα πολύτιμο εφόδιο στο πλατύ άνοιγμα και στη δουλιά που μπορούν και πρέπει να αναπτύξουν οι ταξικές δυνάμεις με ορίζοντα τις 14 Δεκέμβρη, χωρίς κανέναν εφησυχασμό και καθυστέρηση. Στόχος της προετοιμασίας και της ίδιας της απεργιακής κινητοποίησης για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ είναι μέσα και από αυτή την αναμέτρηση με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς της εκπροσώπους, να ανέβει η ταξική συνείδηση της εργατικής τάξης, να γίνουν βήματα στην οργάνωση της πάλης ενάντια σε κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ.

Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία της απεργίας και των ταξικών απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το ΠΑΜΕ σε κάθε πόλη της χώρας, είναι να γίνει η οργάνωση της απεργίας υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων, των συνδικάτων και των σωματείων τους. Σ' αυτή την κατεύθυνση, οι ταξικές δυνάμεις προκρίνουν την αναγκαιότητα να μην περιοριστεί η δουλιά μόνο στις διοικήσεις των σωματείων. Μέχρι την απεργία να υπάρξει δράση των συνδικάτων και να παρθούν πρωτοβουλίες που θα βοηθάνε στη συμμετοχή στην απεργία. Ιδιαίτερη και σχεδιασμένη δουλιά χρειάζεται στους μετανάστες και τις γυναίκες, ενώ καθοριστικό ρόλο καλούνται να παίξουν και οι Επιτροπές Νέων των συνδικάτων.

Πυρήνας της δουλιάς και σ' αυτή την απεργιακή μάχη αποτελεί το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ. Η εκλαΐκευσή του, η συζήτηση με τους εργάτες και τους υπαλλήλους της αναγκαιότητας να αποτελέσει η ικανοποίηση των σύγχρονων και πραγματικών τους αναγκών μπούσουλα στην ανάπτυξη των αγώνων τους, πρέπει να σημαδέψει και αυτό το πλατύ άνοιγμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στους χώρους δουλιάς. Ιδιαίτερα μπροστά στη μάχη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και της υπογραφής των κλαδικών Συμβάσεων, στην οποία οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν ήδη ορίσει το συναινετικό πλαίσιο, με το οποίο θα προσέλθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΣΕΒ και την εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ