Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
«Κατά συρροήν δολοφόνοι» οι της «17 Ν»

Αγόρευσε χτες ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των οικογενειών των Αμερικανοβρετανών θυμάτων της οργάνωσης, Ηλ. Αναγνωστόπουλος

Στη γραμμή των αγορεύσεων των δύο εισαγγελέων της δίκης, του τακτικού Χρ. Λάμπρου και του αναπληρωτή Β. Μαρκή, κινήθηκε χθες με τη δική του αγόρευση ο καθηγητής Ηλίας Αναγνωστόπουλος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής των οικογενειών των Αμερικανών θυμάτων της «17 Ν» και της οικογένειας του Βρετανού ταξίαρχου Στίβεν Σόντερς.

Εγκαινιάζοντας τις αγορεύσεις των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, ο Ηλίας Αναγνωστόπουλος υπεραμύνθηκε των προτάσεων των εισαγγελέων, αναφορικά με την ποινική μεταχείριση των κατηγορουμένων, πλην ορισμένων εξαιρέσεων. Αναγνωρίζοντας τους κατηγορούμενους ως εγκληματίες, τους χαρακτήρισε «κατά συρροήν δολοφόνους», τονίζοντας ότι «ο σειριακός δολοφόνος (serial killer) δεν μπορεί να είναι ο,τιδήποτε άλλο, ακόμη κι αν στολίζει τους φόνους με πολιτικά μπαχαρικά (προκηρύξεις "17 Ν")».

Προσπάθεια πλήρους απαξίωσης

Επιχειρώντας την πλήρη απαξίωση των κατηγορουμένων, ο καθηγητής Αναγνωστόπουλος υποστήριξε ότι τα μέλη της «17 Ν» προέβαιναν στην απεχθέστερη μορφή ανθρωποκτονιών, διότι για να τις διαπράξουν χρησιμοποιούσαν την προμελέτη και την υπουλία. Ταυτόχρονα, μίλησε εκτενώς και για τις ληστείες που διέπραξαν, ισχυριζόμενος ότι «το ισχυρό δίδυμο Γιωτόπουλος - Κουφοντίνας αγάπησαν το Χρήμα και φρόντισαν να το εκμεταλλευτούν με τις συντρόφους τους στα σπίτια τους (κύρια και εξοχικά), στις διακοπές τους κλπ., απολαμβάνοντας όλα τα αγαθά του συστήματος που τάχα πολεμούσαν, χωρίς να εργάζονται και χωρίς να συμμετέχουν στα κοινά βάρη: Ζωή γλυκιά και αφορολόγητη, εις βάρος των υπολοίπων».

Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε την εικόνα του για την οργάνωση «17 Ν», κάνοντας ειδικές αναφορές σε κάποια από τα φερόμενα - σύμφωνα με το κατηγορητήριο - μέλη της. Ετσι: Τον Αλ. Γιωτόπουλο τον ταύτισε με την «17 Ν», χαρακτηρίζοντάς τον «λαθραίο και αφορολόγητο γκουρού της τρομοκρατίας». Τον Δημ. Κουφοντίνα τον αποκάλεσε «μιλιταριστή ομαδάρχη της "17 Ν"». Τον Χρ. Ξηρό «ωμό και ανάλγητο εξολοθρευτή», τον Σ. Ξηρό «φονικό ταλέντο» και «μηχανή θανάτου». Τον Β. Τζωρτζάτο «αδίστακτο και επικίνδυνο εκτελεστή». Τον Ηρ. Κωστάρη άνθρωπο «με διαρκή ετοιμότητα για εγκλήματα και χωρίς ευαισθησίες». Τον Ν. Παπαναστασίου «αθόρυβο και αποτελεσματικό "σύντροφο" του τρόμου». Τέλος, την Αγγ. Σωτηροπούλου τη χαρακτήρισε πιστή σύντροφο του Δ. Κουφοντίνα, θεωρώντας «επισφράγιση της επιδοκιμασίας της για τα κατορθώματα του Δ. Κουφοντίνα την απόφασή της να τον παντρευτεί στη φυλακή».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ(2007-05-10 00:00:00.0)
Ενα βήμα πριν το τέλος(2003-11-22 00:00:00.0)
Η απολογία Τσελέντη προκαλεί κόντρες συνηγόρων(2003-08-07 00:00:00.0)
Αύριο αρχίζουν οι απολογίες(2003-07-23 00:00:00.0)
Καταγγελίες για ψευδομάρτυρες, αλληλοκαρφώματα και ...ευθυμία(2003-03-28 00:00:00.0)
Να δικαστεί από Ορκωτό Δικαστήριο ζητά ο Γιωτόπουλος(2002-12-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ