Τρίτη 16 Σεπτέμβρη 2003
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκαινιάστηκε ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος

Τελετή εγκαινίων του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, που βρίσκεται στο διάστημα από τον περασμένο Μάη και κόστισε 170 εκατ. δολάρια, διοργάνωσε χτες η κυβέρνηση.

Τα εγκαίνια (παράδοση τριών αναμεταδοτών στο Δημόσιο) έκανε ο πρωθυπουργός σε ειδική τελετή - φιέστα που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Μεταφορών - Επικοινωνιών.

Ο υπουργός Μεταφορών - Επικοινωνιών, Χρ. Βερελής στην ομιλία του ανέφερε ότι «αποκτήσαμε οικόπεδο διάστημα», για να συμπληρώσει ο πρωθυπουργός ότι «είναι όμως νόμιμο, όχι αυθαίρετο». Ωστόσο, ο Πρόεδρος της Κύπρου, Τ. Παπαδόπουλος, που ήταν ο πρώτος «δορυφορικός» συνομιλητής του πρωθυπουργού, τόνισε με νόημα «το οικόπεδο ανήκει στην Κύπρο και εκχωρήθηκε στην Ελλάδα στο πλαίσιο της συνεργασίας μας».

Σημειώνεται ότι από ελληνικής πλευράς, βασικός χρηματοδότης και μέτοχος της ελληνοκυπριακής κοινοπραξίας του δορυφόρου «Hellas Sat Consortioum», με ποσοστό 85%, είναι ο ΟΤΕ. Οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας υπολογίζουν ότι η απόσβεση της επένδυσης θα γίνει σε πέντε χρόνια. Πάντως, μέχρι σήμερα, τέσσερις μήνες μετά την εκτόξευση του δορυφόρου στο διάστημα, έχει υπογραφεί μόνο ένα συμβόλαιο με ιταλική εταιρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ