Σάββατο 6 Δεκέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Λαϊκά γλέντια που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου

ΡΕΘΥΜΝΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Λαϊκά γλέντια που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, που επιτρέπουν σε μέλη και φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ να ανταμώνουν και να μοιράζονται στιγμές ξενοιασιάς και κεφιού, αλλά συγχρόνως συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων της Οικονομικής Εξόρμησης, πραγματοποιούνται αυτήν την περίοδο από Κομματικές Οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Πολύτιμα διαλείμματα στη δύσκολη καθημερινότητα εργατικών - λαϊκών οικογενειών, των ανθρώπων του μόχθου, που τα τιμούν με τη συμμετοχή τους.

Μεταξύ άλλων τις τελευταίες μέρες με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν γλέντια απ' τις ΚΟ Κεντρικού Μενιδίου και ΕΒΕ στο Μενίδι. Στο κάλεσμά τους ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, από εργαζόμενους, ανέργους, λαϊκές οικογένειες, οι οποίοι διασκέδασαν μέχρι αργά, υπό τον ήχο εργατικών και λαϊκών τραγουδιών.

Εξίσου επιτυχής ήταν η συνεστίαση της Τομεακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το αφιέρωμα στα 96 χρόνια Ιστορίας του Κόμματος που ετοίμασαν μέλη της ΚΝΕ, με απαγγελίες ποιημάτων και κειμένων, καθώς και τραγούδια που γράφτηκαν με αφορμή το ίδιο το Κόμμα, αλλά και τους αγώνες του λαού σε αυτή τη μακροχρόνια, γεμάτη αγώνα και θυσία, Ιστορία του. Στη συνέχεια όσοι βρέθηκαν εκεί διασκέδασαν με κρητική μουσική και χορούς, αλλά και με λαϊκά και αντάρτικα τραγούδια.

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Με ενθουσιασμό, μαχητικότητα και αγωνιστικότητα τιμήθηκαν τα 96 χρόνια του ΚΚΕ και στην Αμφιλοχία. Στο λαϊκό γλέντι που οργάνωσαν οι ΚΟ Αμφιλοχίας του ΚΚΕ συμμετείχαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής. Η βραδιά ετοιμάστηκε με το μεράκι και τη διάθεση των κομμουνιστών, ενώ όλα τα πλούσια εδέσματα ήταν προσφορές αγωνιστών και απλών ανθρώπων, αγροτών και κτηνοτρόφων, εργαζομένων και επαγγελματιών.

Λαϊκό γλέντι για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος διοργάνωσαν και οι Οργανώσεις Καλλιθέας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Μεγάλος αριθμός εργαζομένων, ανέργων και λαϊκών οικογενειών ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να είναι από τις μαζικότερες των τελευταίων χρόνων με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα, που περιλάμβανε εργατικά και λαϊκά τραγούδια. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα με μεζέδες, κρασί, χορό και τραγούδι.

Γλέντια ωστόσο πραγματοποιούν αυτές τις μέρες και οι Οργανώσεις του ΚΚΕ στο εξωτερικό, όπως αυτό που διοργάνωσε προς τιμήν των 96 χρόνων του Κόμματος και για την Οικονομική Εξόρμηση η ΚΟΒ Στοκχόλμης, γεμίζοντας την αίθουσα της ελληνικής κοινότητας στη νότια Στοκχόλμη. Την κεντρική ομιλία στην εκδήλωση έκανε ο Γ. Κωνστάντης, Γραμματέας της ΚΟΒ Στοκχόλμης του ΚΚΕ, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Kjell Bygden, υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Σουηδίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ