Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να επιστραφούν στο δήμο Πάτρας τα χρήματα για την πληρωμή εργαζομένων

Την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών να αφαιρέσει από το δήμο Πάτρας κονδύλι που προοριζόταν για την καταβολή μισθοδοσίας υπαλλήλων του, με πρόσχημα την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, φέρνουν, με Ερώτησή τους στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης.

«Μόνο ως απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια του υπουργείου Οικονομικών να υφαρπάξει κονδύλι που αφορούσε τη μισθοδοσία για την πληρωμή υπαλλήλων του δήμου Πατρέων, και συγκεκριμένα το ποσό των 17.562,39 ευρώ, που προοριζόταν για την εκλογική τους αποζημίωση, δηλαδή για την εργασία τους στις φετινές εκλογικές διαδικασίες (Δημοτικές - Περιφερειακές - Ευρωεκλογές). Τα χρήματα παρακρατήθηκαν για να γίνει η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, παρόλο που είχε πληρωθεί η πρώτη δόση και ήταν ρυθμισμένες οι επόμενες δόσεις του, χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη ενημέρωση προς το δήμο Πατρέων», υπογραμμίζουν οι βουλευτές στην Ερώτησή τους.

Συμπληρώνουν ότι «το απαράδεκτο γεγονός συμψηφισμού ποσών που αφορούν αποδοχές των εργαζομένων με άλλες δαπάνες συμβαίνει για πρώτη φορά και σηματοδοτεί την εκτίμησή μας ότι τα πλεονάσματα είναι βαμμένα με το αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων.

Η στάση του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις μας ότι κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να υλοποιήσουν πιστά τους δημοσιονομικούς στόχους του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής, δε σταματάνε σε τίποτα, θυσιάζουν ακόμα και αυτά τα ελάχιστα χρήματα που αφορούν αποζημιώσεις εργαζομένων».

Κατόπιν τούτων, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς ποια μέτρα προτίθενται να λάβουν ώστε:

  • Να επιστραφούν άμεσα τα χρήματα στο δήμο Πατρέων και να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι.
  • Να απαλλαγούν οι ΟΤΑ από την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, αλλά και να καταργηθεί γενικότερα ο συγκεκριμένος φόρος.

Θυμίζουμε ότι σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πάτρας, η δημοτική αρχή ζήτησε επίσης από το υπουργείο Οικονομικών να επιστρέψει τα χρήματα ώστε να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι. Σχολίαζε, δε, ότι «η στάση του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνει απόλυτα τις εκτιμήσεις μας ότι είναι αδίστακτοι κυβέρνηση - Ευρωπαϊκή Ενωση για την πιστή εφαρμογή και επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ