Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Προωθούν ιδιωτικοποίηση στα απορρίμματα

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συνδέσμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων (ΦΟΣΔΑ), η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Λαμιέων τονίζει: «Ως "Λαϊκή Συσπείρωση", έχουμε τονίσει την ανάγκη να παραμείνει όλη αυτή η διαδικασία υπό δημόσιο έλεγχο. Να αποτραπεί οποιαδήποτε ανάμειξη επιχειρηματικών κύκλων, που ήδη εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον, μυρίζοντας πολλά κέρδη στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Σε αντίθετη λογική και χωρίς καν να ζητήσει τη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου Λαμίας, ο δήμαρχος κ. Σταυρογιάννης, ως πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ της Περιφέρειας, ετοιμάζεται να προτείνει στη συνεδρίαση και να την οδηγήσει σε απόφαση για τη μετατροπή του Συνδέσμου σε ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΑΕ).

Με αυτόν τον τρόπο, εισάγει τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στο σύνολο της διαχείρισης των απορριμμάτων και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις, για την ενεργό συμμετοχή του μεγάλου κεφαλαίου, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη. Καλεί το λαό της Λαμίας και ολόκληρης της περιοχής να αντιδράσουν πρακτικά και συγκεκριμένα για την αποτροπή των εξελίξεων της ιδιωτικοποίησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ