Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιπλημμυρικά έργα και αποζημίωση των πληγέντων

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία και τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων παρουσιάστηκαν χτες στο Περιστέρι, σε εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα

Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΥΒΕ Περιστερίου κάτοικοι απ' όλη τη Δυτική Αθήνα παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την πολιτική εκδήλωση με ομιλητή το ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, σχετικά με τις θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία και τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων. Βρέθηκαν εκεί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΚΚΕ, βιώνοντας για άλλη μια χρονιά την ανυπαρξία έργων υποδομής και με ιδιαίτερη την αγωνία για το χειμώνα που μόλις ξεκίνησε. Παράλληλα έδειξαν με την παρουσία τους ότι χόρτασαν από ψέμματα που όλα τα προηγούμενα χρόνια τους «σέρβιραν» οι κυβερνήσεις, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Το «παρών» έδωσαν ο Σπύρος Χαλβατζής, βουλευτής του ΚΚΕ, ο εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, καθώς και εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι από τους υπόλοιπους δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Τις θέσεις της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ παρουσίασε ο Γιάννης Πρωτούλης. Στην παρέμβασή του ο κομμουνιστής δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, τόνισε πως 586,94 ευρώ «αποτιμάται η αγωνία των συνανθρώπων μας που χάσανε το βιος τους, τα χέρια τα λασπωμένα που κάθε τόσο υψώνονται και λένε "φτάνει πια, δεν αντέχουμε ξανά πλημμύρες", η κραυγή της μάνας που είχε το παιδί της πάνω στο τραπέζι της κουζίνας και προσπαθούσε να καλέσει σε βοήθεια, η "αλυσίδα" των γειτόνων προκειμένου να βοηθήσουν τους άλλους που δεν μπορούσαν να βγουν από το σπίτι, το παράπονο μιας γυναίκας που έχασε τις μνήμες της, καθώς "έχασα ό,τι είχα από παιδί" στο υπόγειο». Αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι 12 εργαζόμενοι της καθαριότητας στην τεράστια μάχη που ξεκινάει μετά από τις πλημμύρες, στον ένα υδραυλικό και στον ένα ηλεκτρολόγο που πλαισιώνουν την αυτεπιστασία, όπως την παρέλαβε από τους προηγούμενους δημάρχους, που «ήθελαν να ιδιωτικοποιήσουν την καθαριότητα, την αυτεπιστασία και τα απορρίμματα, γιατί εκεί είναι τα μεγάλα κέρδη». Και κατέληξε πως «περίπου δύο δισ. ευρώ κοστίζουν τα έργα για λυθεί μια και καλή το πρόβλημα των πλημμυρών στην Αττική. Θυμηθείτε μόνο πόσα δόθηκαν για την ενίσχυση των τραπεζών».


Παίρνοντας το λόγο, ο Γιώργος Σταματόπουλος, δημοτικός σύμβουλος του δήμου Ιλίου, εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισε ότι «εδώ και 25 χρόνια φωνάζουν οι κομμουνιστές για αντιπλημμυρικά έργα στο Ιλιον και όλα αυτά τα χρόνια οι δημοτικές αρχές πότε του ΠΑΣΟΚ, πότε του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, πότε ως "ανεξάρτητοι", ξοδεύουν εκατομμύρια για ποδηλατόδρομους, για άχρηστες αναπλάσεις και για "λευκές νύχτες". Υπενθύμισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είχε προειδοποιήσει και μάλιστα την παραμονή της πλημμύρας είχε θέσει το ζήτημα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και «ο δήμαρχος μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ψευδώς υποστήριξαν ότι το έργο πλέον το είχε αναλάβει η Περιφέρεια».

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Φλουσκούνης, δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Περιστέρι, υπενθύμισε πως, σαν χτες, το 1961 είχαν πνιγεί από τις πλημμύρες 44 άνθρωποι και πως το 2014 ζούμε ξανά τις ίδιες καταστάσεις. Στάθηκε στο στήσιμο των Επιτροπών Αγώνα που ήλθε μόλις μία μέρα μετά από τις καταστροφές, αλλά και τη στάση της δημοτικής αρχής, που έφερε το θέμα στο συμβούλιο περίπου 10 μέρες μετά. «Εντύπωση προκάλεσε σε κάποιους, όχι σε εμάς, η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που στο αίτημα "να μην πληρώσουν οι πληγέντες τον ΕΝΦΙΑ" απάντησαν πως "δεν είναι εφικτό να μην πληρωθεί" και πως αυτά "δε λύνονται με αγώνες". Αυτό για να δούμε τι "κοστούμια" μας ετοιμάζουν όταν θα γίνουν κυβέρνηση», είπε κλείνοντας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ