Πέμπτη 6 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αναμόρφωση με αξιοποίηση κάθε εφεδρείας

«Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων» ο Γ. Χατζημαρκάκης

Συνεχίζονται, σε όλα τα επίπεδα και με αξιοποίηση κάθε εφεδρείας, οι διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού συστήματος, ώστε με τάχα νέα σχήματα ή πρόσωπα, εξασφαλίζοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ή έστω ανοχή λαϊκών στρωμάτων, να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι αναδιαρθρώσεις που χρειάζεται το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χτες το διορισμό του Γ. Χατζημαρκάκη ως νέου πρέσβη «εκ Προσωπικοτήτων».

Ο Γ. Χατζημαρκάκης, γεννημένος από Ελληνα πατέρα - μετανάστη στη Γερμανία, υπήρξε παλιότερα ευρωβουλευτής με το κόμμα των Γερμανών Φιλελευθέρων. Φέτος το Γενάρη ίδρυσε στην Ελλάδα το κόμμα «Ελληνες Ευρωπαίοι Πολίτες» και πήρε μέρος στις ευρωεκλογές αποσπώντας 82.350 ψήφους (ποσοστό 1,44%).

Μετά από τη συνάντησή τους χτες στο ΥΠΕΞ, ο Ευ. Βενιζέλος ανέφερε πως ο Γ. Χατζημαρκάκης ανταποκρίθηκε «στην πρόσκληση της κυβέρνησης για συστράτευση όλων των εθνικών δυνάμεων, τώρα που αγωνιζόμαστε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα προσαρμογής, να φύγουμε από το μνημόνιο (...) τώρα που υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας». Εξ ου και του πρότεινε «να στρατευτεί στην υπόθεση αυτή θεσμικά, στους κόλπους του υπουργείου Εξωτερικών, με την ιδιότητα του πρέσβη εκ Προσωπικοτήτων». Σε αυτό το πλαίσιο, υπέγραψε το σχετικό Σχέδιο Διατάγματος, για το διορισμό Χατζημαρκάκη, το οποίο υπέβαλε προς υπογραφή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ