Τρίτη 28 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ
Σε δεύτερο γύρο στις 30 Νοέμβρη

ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ.--

Ο Ταμπάρε Βάσκες, υποψήφιος του κυβερνώντος συνασπισμού «Ευρύ Μέτωπο», κέρδισε με σαφές προβάδισμα τον πρώτο γύρο προεδρικών εκλογών στην Ουρουγουάη που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή. Ο συγκεκριμένος συνασπισμός στηρίχτηκε από διάφορα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα, όπως επίσης και το ΚΚ Ουρουγουάης, με ένα πρόγραμμα διαχείρισης του καπιταλισμού και σύμφωνα με τα έξιτ πολς φτάνει το 44% - 46%. Ο κύριος αντίπαλός του, πιο αυθεντικά εκφραστής του κεφαλαίου, ήταν ο Λουίς Λακάγιε Πόου, υποψήφιος του Εθνικού Κόμματος που εμφανίζεται με 31% - 33%.

Στην τρίτη θέση είναι το άλλο παραδοσιακό αστικό κόμμα «Κολοράδο», ο υποψήφιος του οποίου Πέδρο Μπορνταμπέρι συγκέντρωσε γύρω στο 14%. Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοέμβρη με μεγαλύτερες πιθανότητες να έχει ο Βάσκες.

Ο Μπορνταμπέρι είναι σίγουρο ότι θα στηρίξει τον Πόου, ωστόσο αυτό που δεν αλλάζει είναι ότι παρά τις διαφορές των διαφόρων κομμάτων η κατάσταση για τα λαϊκά στρώματα δεν πρόκειται να αλλάξει σημαντικά με την εναλλαγή στη αστική διαχείριση.

Ο Πρόεδρος της χώρας Χοσέ Μουχίκα από το Ευρύ Μέτωπο αποσύρθηκε από την υποβολή νέας υποψηφιότητας, ώστε στη θέση αυτή να αναδειχτεί ο Τ. Βάσκες, που επίσης έχει διατελέσει πρόεδρος την περίοδο 2005 - 2010.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ