Σάββατο 25 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Οργάνωση και πάλη για την ανασύνταξη του κινήματος

Σε αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της καλεί η «Πανεπιστημονική» - συνεργαζόμενοι (Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο)

Την Κυριακή 2 Νοέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ). Στην Αθήνα οι εκλογές γίνονται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ενώ για τα εκλογικά τμήματα στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας υπάρχει αναλυτική ενημέρωση στην ιστοσελίδα του ΓΕΩΤΕΕ (http://www.geotee.gr/).

Στις εκλογές ψηφίζουν οι Γεωπόνοι, Δασολόγοι, Κτηνίατροι, Γεωλόγοι, Ιχθυολόγοι, πτυχιούχοι ΑΕΙ όλης της Ελλάδας (35.000) που είναι μέλη του ΓΕΩΤΕΕ.

Η «Πανεπιστημονική» - συνεργαζόμενοι (Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο), καλεί τους γεωτεχνικούς να υπερψηφίσουν το ψηφοδέλτιό της για να μπουν πραγματικά εμπόδια στη λειτουργία του ΓΕΩΤΕΕ ως μηχανισμού υποστήριξης και προώθησης αντιλαϊκών μέτρων.

Οχι στους παλιούς και νέους διαπραγματευτές της σφαγής μας

Οπως σημειώνει στο κάλεσμά της η «Πανεπιστημονική», το ΓΕΩΤΕΕ είναι απαξιωμένο στη συνείδηση των γεωτεχνικών γιατί δεν έκανε τίποτα για την άμβλυνση των οξυμένων προβλημάτων τους αλλά, με πρωτεργάτες τις διαχρονικές ηγεσίες του (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), έβαλε πλάτη στο πέρασμα των αντιλαϊκών επιλογών των κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Σήμερα από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ προωθείται η πολιτική σχετικά με την πιστοποίηση του επαγγέλματος, στην οποία το ΓΕΩΤΕΕ προσπαθεί να παίξει τον ρολό του μηχανοδηγού. Διαδικασία που θα επιταχύνει την υποβάθμιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των γεωτεχνικών και την ουσιαστική κατάργηση του πτυχίου με άμεσες επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας Υγείας και του Περιβάλλοντος αλλά και στα εργασιακά δικαιώματα (συλλογικές συμβάσεις κλπ.).

Εκτός από τις ΔΑΚΕ (ΝΔ) - ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ), αυτήν την προοπτική μετεξέλιξης του ΓΕΩΤΕΕ αποδέχεται και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση): Συμφωνεί με την πολιτική της ΕΕ και διαχρονικά συμπορεύτηκε με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και στο ΓΕΩΤΕΕ (όπως συμβαίνει σε εκατοντάδες σωματεία και επιμελητήρια), αφού, κρίνοντας και την κοινή τους θετική στάση στα προγράμματα (ΛΑΕΚ, ΤοπΣΑ, GEOPROMOTION κ.ά.), συμφωνεί στη μετατροπή του ΓΕΩΤΕΕ σε φορέα πιστοποίησης - σεμιναρίων (χαρατσώνοντας γεωτεχνικούς και αγρότες), καθώς και δικαιούχο υλοποίησης ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων (Μπαλτατζής, ΕΣΠΑ, Ευρώπη 2020 κ.ά.) που συρρικνώνουν την εγχώρια παραγωγή αγροτικών - κτηνοτροφικών προϊόντων, μεταλλευμάτων, δασικών προϊόντων κλπ.

Η «Πανεπιστημονική» - συνεργαζόμενοι (Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο) εκτιμά ότι η αποχή δεν είναι λύση αλλά μοιρολατρική αποδοχή των εξελίξεων.

Καλεί τους γεωτεχνικούς να μην ξεγελαστούν από τα περιτυλίγματα, όπως την αλλαγή ονόματος της ΠΑΣΚΕ σε «Δημοκρατική Συμπαράταξη».

Να βγάλουν συμπεράσματα (και για την κεντρική πολιτική σκηνή) από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση), καθώς σε αυτήν εντάχθηκαν πολλοί πρώην υποψήφιοι της ΠΑΣΚΕ αλλά και υποψήφιοι παρατάξεων που έπαιξαν συγκεκριμένο ρόλο στην αρνητική για τους γεωτεχνικούς πορεία του ΓΕΩΤΕΕ.

Με κριτήριο τον άνεργο, το μισθωτό, τον αυτοαπασχολούμενο γεωτεχνικό

Η «Πανεπιστημονική» - συνεργαζόμενοι (Πανγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο), με την παρουσία της όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπάθησε να αναδείξει τα πραγματικά προβλήματα από τη σκοπιά των συμφερόντων του άνεργου, μισθωτού, αυτοαπασχολουμένου γεωτεχνικού (εργασιακά δικαιώματα, ανεργία, απολύσεις, αξιολογήσεις στο δημόσιο κλπ.) αλλά και από τη σκοπιά των γενικότερων λαϊκών συμφερόντων (ΚΑΠ, κτηνοτροφική και αλιευτική πολιτική, ιδιωτικοποίηση του ορυκτού πλούτου, δασών, τρόφιμα, νερό, αλιεία κλπ.). Αποκαλύπτοντας την αιτία που τα γεννά και τα οξύνει, που δεν είναι άλλη από τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την πολιτική συγκυβέρνησης και ΕΕ.

Εβαλε εμπόδια σε αντιλαϊκές αποφάσεις του ΓΕΩΤΕΕ (υποχρεωτική είσπραξη συνδρομών, επιμερισμός ποσοστών αξιολόγησης στους υπαλλήλους του ΓΕΩΤΕΕ κ.ά.), ενημέρωνε τους γεωτεχνικούς για κάθε εξέλιξη και απόφαση.

Δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν «από τα πάνω» χωρίς τη συλλογική πάλη των εργαζομένων.

Παλεύει για να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης και ανατροπής των υπαρχόντων συσχετισμών, καταδικάζοντας τους παλιούς και νέους διαπραγματευτές της σφαγής μας. Αλλωστε, το πολιτικό μάρκετινγκ στους διαδρόμους της Βουλής και τα αλισβερίσια στους διάφορους οργανισμούς για το ποιος θα εφαρμόσει καλύτερα την αντιγεωτεχνική πολιτική δεν αφορά εμάς αλλά έχει σφραγίδα και χρώμα: μπλε (ΝΔ - ΔΑΚΕ), πράσινο (Δημοκρατική Συμπαράταξη - ΠΑΣΚΕ - ΠΑΣΟΚ) και ροζ (Γεωτεχνική Ενωτική Κίνηση - ΣΥΡΙΖΑ).

Παλεύει για την ανασύνταξη του κινήματος, για τη συμμαχία εκείνων των τμημάτων της κοινωνίας που θίγονται από την εφαρμοζόμενη πολιτική.

Αγωνίζεται για μια ανάπτυξη που θα έχει στο κέντρο της την κάλυψη των διευρυνόμενων λαϊκών αναγκών και σε αυτήν την κατεύθυνση θα έχουν τη θέση τους και οι γεωτεχνικοί, θέτοντας την επιστήμη στην υπηρεσία και προς όφελος του λαού, που είναι ο παραγωγός του πλούτου, των αναγκών του και της εξουσίας του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ