Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε παρέμβαση στο υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα, στη 1 μ.μ., προχωρούν η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ και 62 σωματεία του κλάδου. Απαιτούν τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας και των ωραρίων λειτουργίας των καταστημάτων. Επίσης, την Κυριακή, στις 11 π.μ., ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας προχωρά σε Γενική Συνέλευση στα γραφεία του (Αγ. Φιλοθέης 5Β, πλ. Μητροπόλεως) με θέμα την απάντηση των εργαζομένων στο σύνολο της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου.

«ΑΤΤΙΚΟΝ»: Δεν εγκρίνει χειρουργεία για τα οποία απαιτούνται ακριβά υλικά το Νοσοκομείο «Αττικόν», με αποτέλεσμα ασθενείς με σοβαρές παθήσεις να μη χειρουργούνται ή να σπρώχνονται στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και στο εξωτερικό, πληρώνοντας αστρονομικά ποσά. Σύμφωνα με καταγγελίες, για κάθε χειρουργείο παραγγέλνονται τα αντίστοιχα υγειονομικά υλικά. Αν το κόστος τους ξεπερνά ορισμένες δεκάδες χιλιάδες ευρώ, το περιστατικό περνάει από 2η επιτροπή, προκειμένου να εγκρίνει το χειρουργείο. Αυτή η διαδικασία αφενός μπορεί να διαρκέσει μήνες, κι αφετέρου αν το κόστος ξεπερνάει το «μπάτζετ» των κλινικών, ενδέχεται να απορριφθεί το αίτημα! Σήμερα, Τετάρτη, στις 12 μ. το ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής διοργανώνουν για το θέμα παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Εκδήλωση διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου σήμερα, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Γαλαξίας», με θέμα: «Οι εξελίξεις στο Ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, το πρόβλημα της ανεργίας. Η οργάνωση της πάλης μας». Θα μιλήσει ο Θωμάς Κακαβάς, στέλεχος του ΠΑΜΕ, υπεύθυνος για τα ζητήματα της Κοινωνικής Ασφάλισης.

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: Σε συγκέντρωση στο νοσοκομείο της πόλης προχωρούν σήμερα, στις 11 π.μ., οι συνταξιούχοι στο Αγρίνιο.

ΣΕΑΑΝ: Νοθεία και προκλητικούς αποκλεισμούς στις εκλογές του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ), που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, καταγγέλλουν η «Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Παραπληγικών - Τετραπληγικών» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων. Στις εκλογές ψήφισαν πανελλαδικά 790 (από 1.000), 750 ήταν τα έγκυρα, 40 τα άκυρα - λευκά, η ΕΣΚ πήρε 90 ψήφους (από 105) και το Ενιαίο ψηφοδέλτιο ΠΑΣΠΑ 660 (από 880).

«ΔΙΑΚΟΝΙΑ»: Νέα κινητοποίηση ενάντια στις τέσσερις απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία του ξενοδοχείου «Διακονία», το οποίο ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, έκαναν την περασμένη Κυριακή το Συνδικάτο Εργαζομένων Τουριστικών Επισιτιστικών Επιχειρήσεων και η «Προοδευτική Κίνηση Ξενοδοχοϋπαλλήλων», έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Στο πλευρό τους βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΟΓΕ και Συλλόγων Γυναικών της Κεντρικής Μακεδονίας.

ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΞΑΝΘΗΣ: Σε εκλογές προχωρά η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, στο Εργατικό Κέντρο, την Κυριακή 9/11 από τις 11 π.μ. έως τις 7 μ.μ. και τη Δευτέρα 10/11 από τις 12 μ. έως 8 τις μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ