Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μηνύματα απ' όλον τον κόσμο προς το ΠΑΜΕ

Την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ να οργανώσει καμπάνια και πανελλαδικό συλλαλητήριο για την ανεργία, χαιρετίζουν με μηνύματά τους συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα:

Η συνδικαλιστική οργάνωση LAB από τη Χώρα των Βάσκων σημειώνει: «Η ανεργία είναι ένα από τα πιο κρίσιμα ζητήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, στις συνθήκες της κρίσης του καπιταλισμού και η κατάσταση είναι παρόμοια στη χώρα των Βάσκων. Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη! Ζήτω το ΠΑΜΕ και η ελληνική εργατική τάξη!».

Η ΠΕΟ από την Κύπρο γράφει: «Διαβεβαιώνουμε τον ελληνικό λαό και τους Ελληνες εργαζόμενους ότι είμαστε στο πλευρό τους και αντλούμε δύναμη από τους αγώνες που με την καθοδήγηση το ταξικού κινήματος του ΠΑΜΕ δίνουν καθημερινά, ενάντια στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα. Ευχόμαστε επιτυχία στους αγώνες σας που είναι και δικοί μας αγώνες». Από την Τσεχία, η Συνδικαλιστική Ενωση Βοημίας - Μοραβίας και Σιλεσίας σημειώνει: «Ενώνουμε τη φωνή μας για το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία».

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας CGTP-IN αναφέρει στο μήνυμά της: «Εκ μέρους της CGTP-IN σας μεταφέρουμε την αγωνιστική μας αλληλεγγύη με όλες τις δράσεις που αναπτύσσετε για το ζήτημα της Ανεργίας και ειδικά το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη. Ενώ στην Πορτογαλία προετοιμάζουμε επίσης Εθνική Κινητοποίηση στις 13 Νοέμβρη και Συλλαλητήρια από τις 21 έως τις 25 του μήνα γιατί ένα από τα κύρια ζητήματα της δράσης μας είναι ο αγώνας ενάντια στην Ανεργία και μη σταθερή εργασία».

Στο μήνυμα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων σε Τρόφιμα - Ποτά - Τουρισμό FEHSAT της Πορτογαλίας, σημειώνεται: «Χαιρετίζουμε τις δυναμικές σας κινητοποιήσεις, ειδικότερα την προετοιμασία για το Πανελλαδικό σας Συλλαλητήριο για τη 1 Νοέμβρη», ενώ η Γενική Ενωση Εργατών Συρίας γράφει: «Οι εργάτες της Συρίας και η οργάνωσή τους εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο ΠΑΜΕ και σε όλους τους εργάτες της Ελλάδας και του κόσμου στον αγώνα για τα δικαιώματά τους».

Η οργάνωση SNTH/UTS από τη Σενεγάλη εύχεται καλή επιτυχία στην κινητοποίηση, ενώ από τη Σουηδία, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό της Στοκχόλμης, SEKO Klubb 111, γράφει: «Το συνδικάτο μας και τα μέλη του στέλνουν συντροφικούς χαιρετισμούς σε όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας που παλεύουν ενάντια στις πολιτικές των κυβερνήσεων, των καπιταλιστών και της ΕΕ που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Ενας για όλους και όλοι για έναν».

Τέλος, το Ευρωπαϊκό Γραφείο της ΠΣΟ αναφέρει σε μήνυμά του: «Επαναλαμβάνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας με τον ελληνικό λαό και την εργατική τάξη της Ελλάδας, η οποία με την πρωτοπόρα δράση του ΠΑΜΕ συνεχίζει τους καθημερινούς της αγώνες ενάντια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διεθνιστική αλληλεγγύη από συνδικαλιστικές οργανώσεις άλλων χωρών(2017-12-08 00:00:00.0)
Μήνυμα αλληλεγγύης στους Πορτογάλους εργαζόμενους(2015-03-07 00:00:00.0)
Διεθνής απήχηση του συλλαλητηρίου(2014-11-01 00:00:00.0)
Εκφράζουν αλληλεγγύη στο ΠΑΜΕ και στους Ελληνες εργάτες(2012-02-09 00:00:00.0)
Γενική απεργία(2002-12-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ