Τετάρτη 22 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στο πλευρό των απεργών της «Coca cola»

Εκπρόσωποί τους επισκέφτηκαν χτες το Ευρωκοινοβούλιο και έδωσαν συνέντευξη Τύπου

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Συνάντηση με αντιπροσωπεία των απεργών της «Coca cola» είχαν χτες, Τρίτη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ύστερα από πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος.

Τόσο στη συνάντηση, όσο και στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Κώστας Παπαδάκης επανέλαβε τη σταθερή στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα των απεργών, στην οποία εντάσσεται και η πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος, ώστε να προβληθεί και μ' αυτόν τον τρόπο η απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ ανέδειξε και χτες το ζήτημα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με την τοποθέτηση του Σωτήρη Ζαριανόπουλου, στη συζήτηση σχετικά για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου της ΕΕ.

Στην τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της «Coca cola» και πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά, Βασίλης Αρτεμίου, εξέφρασε τις ευχαριστίες των απεργών στο ΚΚΕ για τη σταθερή στήριξη του αγώνα τους και τις πρωτοβουλίες του. Ενημέρωσε για την πορεία του απεργιακού αγώνα και την αλληλεγγύη που τους προσφέρει η εργατική τάξη για να συνεχίσουν.

Τόνισε ότι η διακοπή της παραγωγικής λειτουργίας των εργοστασίων της «Coca cola» στην Ελλάδα, η μεταφορά τους στα εργοστάσιά της στη Βουλγαρία σε αναζήτηση φτηνότερης εργατικής δύναμης και οι απολύσεις, στόχο έχουν την αύξηση των κερδών του μονοπωλίου, αφού η «Coca cola» διατήρησε την κερδοφορία της και στην περίοδο της κρίσης. Υπογράμμισε επίσης ότι στο κέντρο της πολιτικής της ΕΕ βρίσκονται τα συμφέροντα των επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων.

Στην τοποθέτησή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, κατήγγειλε τη στάση των οργάνων ασφαλείας του Ευρωκοινοβουλίου, που εμπόδισαν στους απεργούς να μπουν στο Ευρωκοινοβούλιο με τις μπλούζες που έγραφαν τα συνθήματα του αγώνα τους.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι το ΚΚΕ δίνει σήμερα όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη και την αντεπίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με γραμμή πάλης την αναπλήρωση των τεράστιων απωλειών των εργαζομένων στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης και όχι τα ψίχουλα που υπόσχονται να του πετάξουν από το τραπέζι της πλουτοκρατίας η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση, βάζοντας στο στόχαστρο την αιτία της αντεργατικής πολιτικής, το ίδιο το σύστημα της εκμετάλλευσης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ