Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολύμορφη δράση από αγρότες και κτηνοτρόφους

Κινητοποιήσεις χτες, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ΠΑΣΥ

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αμφιλοχία
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στην Αμφιλοχία
Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων έγιναν χτες σε διάφορες περιοχές της χώρας, για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Η χτεσινή ήταν μέρα Πανελλαδικής Δράσης για τους μικρομεσαίους αγρότες, με κάλεσμα της ΠΑΣΥ και αποφάσεις κτηνοτροφικών και αγροτικών συλλόγων. Ανάμεσα στα αιτήματα αιχμής, είναι η προστασία των κοπαδιών και η αποζημίωση των πληγέντων από τον καταρροϊκό πυρετό.

Στην Πάτρα, οι αγρότες έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη. Ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη.

Οι κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας έκαναν το πρωί συγκέντρωση στον κόμβο της Αμφιλοχίας και απέκλεισαν συμβολικά το δρόμο. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Σπύρος Κοντογούλης, στέλεχος της ΠΑΣΥ, και μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους οδηγούς. Η κινητοποίηση είχε αποφασιστεί σε σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΑΣ) και της ΠΑΣΥ Αιτωλοακαρνανίας στα Σαρδίνια Αμφιλοχίας, με κεντρικό θέμα τον καταρροϊκό πυρετό.

Στην Τρίπολη, αντιπροσωπείες των αγροτικών συλλόγων από νομούς της Πελοποννήσου συγκεντρώθηκαν στα γραφεία του ΕΛΓΑ και στη συνέχεια παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην Περιφέρεια και την Περιφερειακή Ενωση Δήμων. Την κινητοποίηση διοργάνωσαν η ΠΑΣΥ, η Επιτροπή Αγώνα Κτηνοτρόφων Πελοποννήσου για τον καταρροϊκό πυρετό και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας. Επόμενος σταθμός είναι το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα.

Στη Φθιώτιδα, αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων και αγροτών έκαναν διαμαρτυρία στον ΟΠΕΚΕΠΕ για τα προβλήματά τους, όπως η περικοπή των εξισωτικών αποζημιώσεων κατά 60% με τον αποχαρακτηρισμό των βοσκοτόπων, οι εξευτελιστικές τιμές της παραγωγής κ.ά.

Στο Ρέθυμνο, αντιπροσωπεία του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ανωγείων, του Συλλόγου Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου και του Αγροτικού Συλλόγου Ρεθύμνου συναντήθηκαν με την Αντιπεριφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με κύριο θέμα τον καταρροϊκό πυρετό.

Στην Ηλεία, αγρότες και κτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην Εφορία. Στο επίκεντρο βρέθηκαν αιτήματα σχετικά με την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού και την αποζημίωση των κτηνοτρόφων, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και των χαρατσιών. Οι σταφιδοπαραγωγοί της περιοχής, που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αγωνίζονται για να διαθέσουν το προϊόν τους σε τιμές που να τους επιτρέπουν να συνεχίσουν την παραγωγή. Οπως εκτιμούν, το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί κατά 25% και την ίδια στιγμή οι αγρότες εκβιάζονται να πουλήσουν σε τιμές που δεν καλύπτουν ούτε τα έξοδα που έχουν ήδη κάνει.

Νέες κινητοποιήσεις

Τη Δευτέρα 13/10, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων του Νομού Ρεθύμνου καλεί σε Γενική Συνέλευση στις 12 το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με θέμα τις τραγικές επιπτώσεις από τον καταρροϊκό πυρετό. Επίσης, σύσκεψη οργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Νομού Χανίων στις 22/10 στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Τέλος, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», καλεί τους κτηνοτρόφους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στο Σουφλί, την Παρασκευή 10/10, στις 11 π.μ., μπροστά στην Τράπεζα Πειραιώς (πρώην ΑΤΕ).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση και μηχανοκίνητη πορεία την Παρασκευή(2021-02-10 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για τις 8 Οκτώβρη(2014-10-04 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις αγροτοκτηνοτρόφων(2014-10-02 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα στις 8 Οκτώβρη(2014-09-23 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στα Γιάννενα από αγρότες της Ζίτσας(2014-08-28 00:00:00.0)
Η ΠΑΣΥ για τον καταρροϊκό πυρετό(2014-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ