Πέμπτη 9 Οχτώβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εκατοντάδες αποφάσεις συμμετοχής στο πανελλαδικό συλλαλητήριο

Στα 436 έφτασαν τα συνδικάτα και οι φορείς που συνδιοργανώνουν την κινητοποίηση την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα

Σημαντική απήχηση και αποδοχή από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες, τη φτωχή αγροτιά, τους φοιτητές και σπουδαστές βρίσκει η πρόταση του ΠΑΜΕ για να οργανωθεί η απάντηση στην επίθεση που δέχονται η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, γίνονται γενικές συνελεύσεις στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, συζητήσεις, συσκέψεις στις γειτονιές, στα χωριά, που συμβάλλουν στην προσπάθεια συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στις 12 μ. στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ καλεί κι άλλα συνδικάτα, μαζικούς φορείς, να συζητήσουν συλλογικά τη μαζική συμμετοχή τους. Μέχρι στιγμής, έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής 436 Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών. Αναλυτικά, το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στην Αθήνα, συνδιοργανώνουν με τις έως τώρα αποφάσεις τους οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς:

  • Τα Εργατικά Κέντρα Λαυρίου, Αγρινίου, Σάμου, Λάρισας, Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Αρτας, Παλλεσβιακό, Νάουσας, Θεσπρωτίας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Φωκίδας και Αμαλιάδας.
  • Οι Ομοσπονδίες Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας, Συλλόγων Υπαλλήλων Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Υπαλλήλων στο Υπουργείο Ανάπτυξης Τομείς Βιομηχανίας, Ενέργειας, Ερευνας και Τεχνολογίας, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εφοριακών, Πετρελαιοειδών, Λογιστών, Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ), Τροφίμων - Ποτών.
  • Σε ό,τι αφορά τα εργατικά σωματεία, οι αποφάσεις για συμμετοχή προέρχονται από τους παρακάτω κλάδους: 3 από το Δημόσιο, 18 από τους ΟΤΑ, 35 από την Εκπαίδευση (ιδιωτική και δημόσια), 39 από το Εμπόριο και τις Υπηρεσίες, 6 από το Μέταλλο, 1 από την Υαλουργία, 4 από τους Ναυτεργάτες, 3 από την ιδιωτική Υγεία, 12 από τη δημόσια Υγεία, 35 από τους Οικοδόμους, 13 από τα Ξενοδοχεία - Επισιτισμό - Τουρισμό, 1 από τα Ταχυδρομεία, 5 από τις Τηλεπικοινωνίες, 5 από το Φάρμακο, 3 από τη Χημική Βιομηχανία, 3 από την Κλωστοϋφαντουργία, 14 από τα Τρόφιμα - Ποτά, 7 από τον Τύπο - Χαρτί, 2 από την Ενέργεια, 1 από το Χρηματοπιστωτικό, 4 από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, 1 από τους ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, 4 από τους Λογιστές.
  • Αποφάσεις πήραν επίσης: 62 Σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ, 14 Σωματεία συνταξιούχων ΟΑΕΕ, 86 Σύλλογοι και Ομάδες Γυναικών της ΟΓΕ, 9 Ομοσπονδίες, Σύλλογοι και Επιτροπές αγώνα των Αγροτών, 3 Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, 1 Ομοσπονδία και 15 Σύλλογοι των ΕΒΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ