Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
«Οπλο» του λαού η οργάνωση και η πάλη

Περιοδεία του Κ. Παρασκευά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Αττικής, στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Καισαριανής

Στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο της Καισαριανής μίλησε χτες το πρωί ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Αττικής, στα πλαίσια της πολιτικής εξόρμησης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Με σύνθημα «Καμία ανοχή, καμία αναμονή, ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να πάρει μαζικά μέρος στους αγώνες, με ισχυρό ΚΚΕ παντού», η ΚΟ Αττικής προχωρά σε περιοδείες και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλειάς, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, σε σχολεία, σε νοσοκομεία, σε γειτονιές, ενώ αύριο Κυριακή 5 Οκτώβρη θα είναι μέρα πανεξόρμησης με το «Ριζοσπάστη» για την ενημέρωση, τη διαφώτιση και την κινητοποίηση του λαού.

Το μήνυμα αυτό μετέφερε ο Κ. Παρασκευάς στους εργαζόμενους που συμμετείχαν με ενδιαφέρον στη συζήτηση, καταθέτοντας ερωτήματα γύρω από την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. «Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, χρειάζεται όμως και τη δική σας στήριξη», επισήμανε και εξήγησε πως ισχυροποίηση του ΚΚΕ σημαίνει ενίσχυση της πολιτικής δύναμης που αιμοδοτεί τους αγώνες.

«Επιχειρείται ένας τεράστιος αποπροσανατολισμός του λαού από τα βασικά προβλήματα που τον απασχολούν», τόνισε ο Κ. Παρασκευάς, αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή και στα σενάρια γύρω από την προκήρυξη εκλογών. Πρόσθεσε πως κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τροφοδοτούν ο ένας τον άλλο σε αυτό το παιχνίδι, που θέλει τους εργαζόμενους και τους ανέργους «να συζητούν γύρω από το αν θα πάρει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης ή δε θα πάρει, γύρω από το πότε θα γίνουν ή πότε δε θα γίνουν εκλογές», αντί να βάζουν στο επίκεντρο του προβληματισμού και της δράσης τους την οργάνωση του αγώνα.

Οργάνωση της πάλης

Κόντρα σε αυτήν την προσπάθεια αφοπλισμού, μέσα από την προσδοκία ότι μια εναλλαγή στην κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα, υπογράμμισε πως ο λαός πρέπει να πιάσει σφιχτά το μοναδικό «όπλο» που διαθέτει: «Ο λαός πρέπει να οργανώσει την πάλη του. Με επιτροπές στους χώρους δουλειάς, στους ανασφάλιστους, στους συμβασιούχους, στους απλήρωτους εργαζόμενους, σε αυτούς που βρίσκονται μπροστά στην απόλυση, ενάντια στα μέτρα για την αξιολόγηση. Να οργανώσει την πάλη του γύρω από τα σωματεία, τα συνδικάτα. Να μπει στον αγώνα», είπε χαρακτηριστικά. Υπενθύμισε πως δεκάδες σωματεία καλούν στο σημερινό συλλαλητήριο, ενώ κλιμακώνουν τις πρωτοβουλίες τους με ορίζοντα το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη.

«Αυτή η αντιλαϊκή κυβέρνηση πρέπει να φύγει αλλά πρέπει να φύγει κάτω από τη λαϊκή πάλη. Την επόμενη μέρα, όποια κυβερνητική εναλλαγή και αν υπάρξει, να έχει απέναντί της ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα και ένα ισχυρό ΚΚΕ, που θα αποτελούν εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση σε κάθε προσπάθεια να συνεχιστούν οι αντιλαϊκές πολιτικές με άλλους κυβερνώντες, με όπλο τις αυταπάτες, τον εφησυχασμό, την ηττοπάθεια, το φόβο», επισήμανε. Στάθηκε ακόμα στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το εργατικό και λαϊκό κίνημα, αναφέροντας, ανάμεσα σε άλλα, πως αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι «κίνημα που θα έχει καθαρό το στόχο της πάλης του, την ικανοποίηση του συνόλου των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας. Κίνημα που δε θα έχει στόχο του να διαπραγματεύεται για τα ψίχουλα, να υποτάσσεται στις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας. Να ελπίζει ότι κάτι θα πάρει εάν ανακάμψουνε τα κέρδη των καπιταλιστών. Αλλά κίνημα που δε θα αφήνει να του πάρουν τίποτα από όσα κερδήθηκαν με αίμα. Κίνημα που θα διεκδικεί και θα κάνει θυσίες για την ανακούφιση του λαού. Χωρίς αυταπάτες και συνεργασία με τους εργοδότες και τις αστικές κυβερνήσεις. Κίνημα που στην προμετωπίδα του θα έχει το σύνθημα ότι "όλος ο παραγόμενος πλούτος ανήκει στον εργαζόμενο λαό"».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίνουμε τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές του Ιούνη(2019-05-28 00:00:00.0)
«Μάχη» στους τόπους δουλειάς(2011-06-11 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2010-11-09 00:00:00.0)
Ανοδική πορεία που ανεβάζει τον πήχη(2010-11-09 00:00:00.0)
Δεν περνά στο λαό ο καθοδηγούμενος αντικομμουνισμός και η τρομοκρατία(2002-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ