Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Καταδίκη στα λόγια συμφωνία στην ουσία από τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ

Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έγινε την περασμένη Πέμπτη

Συζήτηση για το θέμα του νομοσχεδίου της συγκυβέρνησης για τα οικονομικά των κομμάτων, που κατατίθεται για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την επόμενη εβδομάδα, έγινε την περασμένη Πέμπτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Η συζήτηση έγινε μετά από πρόταση των εκλεγμένων του ΚΚΕ στην Περιφέρεια Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», οι οποίοι κατέθεσαν και συγκεκριμένο ψήφισμα (σ.σ. βλέπε ολόκληρο το κείμενο στο παραπάνω ρεπορτάζ). Επί αυτού του ψηφίσματος έγινε συζήτηση.

Η περιφερειακή Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να προστεθεί στο ψήφισμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μία αναφορά που στην πραγματικότητα ακύρωνε όλο το υπόλοιπο κείμενο. Πιο συγκεκριμένα, ο εισηγητής του θέματος, αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης, ζήτησε να προστεθεί στο ψήφισμα ότι πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος των οικονομικών των κομμάτων... Αξίζει να αναφέρουμε ότι η τοποθέτηση του εισηγητή της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν όμοια με την τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε ανακύψει το ίδιο θέμα.

Με αυτήν την πρόταση, επί της ουσίας, συμφωνούν με τη λογική της συγκυβέρνησης και όλη την προπαγάνδα που έχει ξεδιπλωθεί το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει επαρκής έλεγχος και αυτό πρέπει να καλυφθεί από την ονομαστικοποίηση των συνδρομών. Επιπλέον, έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων γίνεται ήδη, ενώ οι σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν εξήγησαν τι επιπλέον χρειάζεται να γίνει. Στα λόγια, λοιπόν, μπορεί να εμφανίστηκαν να συμφωνούν με το ψήφισμα των εκλεγμένων του ΚΚΕ, όμως, στην ουσία η στάση τους δείχνει συμφωνία με την επικίνδυνη λογική της συγκυβέρνησης. Τελικά, ψηφίστηκε η πρόταση της παράταξης της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ