Σάββατο 4 Οχτώβρη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Την Κυριακή οι πρόωρες εκλογές

ΣΟΦΙΑ.--

Στις κάλπες καλούνται αύριο, Κυριακή, περίπου 7.000.000 ψηφοφόροι προκειμένου να εκλέξουν την 43η Εθνοσυνέλευση και νέα κυβέρνηση, με βάση το νέο εκλογικό νόμο που υιοθετήθηκε τον περασμένο Μάρτη.

Οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές προκηρύχθηκαν μετά την πτώση, στις 6 Αυγούστου, της κυβέρνησης που είχε συγκροτήσει το βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και η οποία είχε βρεθεί, επί ένα χρόνο, αντιμέτωπη με μαζικές διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης.

Τις 240 έδρες της βουλγαρικής Βουλής διεκδικούν 6.063 υποψήφιοι από 56 πολιτικά κόμματα, 38 από τα οποία συγκροτούν επτά συνασπισμούς. Το Ινστιτούτο Κοινωνικών Μελετών και Μάρκετινγκ εκτιμά ότι μόνο επτά πολιτικά κόμματα θα εκλέξουν βουλευτές: Το κεντροδεξιό GERB - «Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας», το σοσιαλδημοκρατικό Βουλγαρικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (BSP), το «Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» (MRF), το «Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο», η «Βουλγαρία χωρίς Λογοκρισία», το «Πατριωτικό Μέτωπο» και το ακροδεξιό «ΑΤΑΚΑ».

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι το ποσοστό αποχής θα κυμανθεί στο 45% και ότι πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί το κεντροδεξιό GERB με 36,1%, δεύτερο το BSP με 18,6% και τρίτο το MRF με 16,3%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ