Σάββατο 20 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θέλει συσπείρωση και σταθερότητα για ενίσχυση του κεφαλαίου

«Ανοικτό προσκλητήριο» σε όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς και δεξιάς αναμένεται να απευθύνει τις επόμενες μέρες η ηγεσία της ΝΔ, με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 4 Οκτώβρη, σαράντα χρόνων από την ίδρυση του κόμματος.

Η προσπάθεια επανασυσπείρωσης θεωρείται αναγκαία από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και τα μεγαλοστέλεχη της ΝΔ καθώς από τις εξελίξεις σε μια σειρά μέτωπα στο εσωτερικό και το εξωτερικό θα κριθεί η περιλάλητη «πολιτική» - κυβερνητική σταθερότητα, αναγκαία συνθήκη, για να προωθηθούν ταχέως και τα επόμενα μέτρα στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, και για την επέτειο των 40 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, το ερχόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή κοινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ με την πολιτική επιτροπή της ΝΔ, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής όπου είχε πραγματοποιηθεί το πρώτο συνέδριο του κόμματος. Το κεντρικό θέμα της συνεδρίασης θα είναι «40 χρόνια προσφοράς και ευθύνης». Εισήγηση θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που, όπως αναμένεται, θα εστιάσει στις πρόσφατες «επιτυχίες» της χώρας με τις «θυσίες» του ελληνικού λαού, θα τάξει κάποιες φοροελαφρύνσεις σε βάθος χρόνου - έτσι κι αλλιώς ψίχουλα μπρος στην καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων - συν κάποια μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας. Ταυτόχρονα, θα επιμείνει στην προώθηση των αντιλαϊκών καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, βαφτίζοντας την υποταγή σε αυτά τα μέτρα ως επίδειξη εθνικής ευθύνης και τρομοκρατώντας το λαό ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά να φορτωθεί όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης.

Στην εκδήλωση στη Χαλκιδική θα ακολουθήσουν ομιλίες και άλλων στελεχών. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στην Αθήνα και όπως διαχέεται, σκοπός είναι να παραβρεθούν και όσοι «είτε από δική τους ευθύνη, είτε με επιλογές και λάθη της ηγεσίας», βρέθηκαν εκτός ΝΔ ή αποστασιοποιήθηκαν. Ονομαστικές προσκλήσεις δεν θα υπάρξουν, αλλά σε κάθε περίπτωση η πρόσκληση είναι «ανοικτή».

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο Σαμαράς, σε συνέντευξή του την προηγούμενη Κυριακή, μίλησε για πρωτοβουλία «ανασυγκρότησης της παράταξης με ηγετικό ρόλο ώστε να οδηγήσει στη Νέα Ελλάδα», με πρόσωπα που «βρέθηκαν κάποια στιγμή εκτός ή που δεν ήταν ποτέ στο παρελθόν μαζί μας. Και τώρα νιώθουν κοντά μας». Προανήγγειλε, δε, «αποκαλύψεις» στις εκδηλώσεις για τα 40χρονα της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ