Τετάρτη 17 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Συνάντηση στο Στρασβούργο με τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Μετέφερε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε συνάντηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, με αντιπροσωπεία των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις σχεδόν ένα χρόνο για την ανάκληση των απολύσεών τους. Η αντιπροσωπεία των καθαριστριών αναφέρθηκε στον πολύμηνο αγώνα τους και την εξέλιξή του. Τη σύγκρουσή τους με την κυβερνητική πολιτική, με τους μηχανισμούς του κράτους, τις δυνάμεις καταστολής, τη Δικαιοσύνη, αλλά και την πολύμορφη αλληλεγγύη από τους εργαζόμενους.

Από την πλευρά τους, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης και Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μετέφεραν για μια ακόμα φορά τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα τους, που έχει ήδη εκφραστεί στο εργατικό κίνημα με διάφορες μορφές αλληλεγγύης, όσο και στο Κοινοβούλιο με κατάθεση Ερωτήσεων, τροπολογίας για νομοθετική ακύρωση των απολύσεων. Διαβεβαίωσαν ότι αυτή η συμπαράσταση θα συνεχιστεί πολύμορφα. Αναφέρθηκαν επίσης στις εξελίξεις της αντεργατικής επίθεσης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, που θέτει ως πρώτο στόχο την κατάργηση της μόνιμης σταθερής εργασίας, τις μαζικές απολύσεις, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, συνολικά τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

Καταδίκασαν τη μεθόδευση που προωθείται με την εισήγηση για την εκδίκαση της υπόθεσής τους στον Αρειο Πάγο, προκειμένου να νομιμοποιηθούν οι απολύσεις. Επισήμαναν ότι το δίκιο των εργαζομένων κρίνεται όχι στα δικαστήρια, αλλά στη λαϊκή αλληλεγγύη, στη μαζική, οργανωμένη πάλη τους για να ανατραπεί η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ, να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ