Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Με «άρωμα» ψηφοθηρίας η προετοιμασία για τη ΔΕΘ

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ, απουσία του Αλ. Τσίπρα, που συμμετέχει το Σαββατοκύριακο στο διεθνές ετήσιο συνέδριο του ιταλικού Think Tank (δεξαμενή σκέψης) «The European House: Ambrosetti», προσκεκλημένοι του οποίου θα είναι επίσης κορυφαίοι αξιωματούχοι και παράγοντες της ΕΕ, της ιταλικής και άλλων κυβερνήσεων κρατών - μελών της ΕΕ, στελέχη μονοπωλιακών ομίλων κ.ά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, κληθείς χτες να σχολιάσει την παρουσία του Αλ. Τσίπρα στο Συνέδριο της ιταλικής «Λέσχης Μπίλντερμπεργκ», όπως έχει χαρακτηριστεί, επιχείρησε να την παρουσιάσει ως ευκαιρία υπεράσπισης της Ελλάδας, ώστε «να μην ακούν και να μη μαθαίνουν για την Ελλάδα μέσω τρίτων ή μέσω ανθρώπων οι οποίοι έχει αποδειχθεί ότι δεν είναι ικανοί να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ελλάδας, όπως είναι η σημερινή κυβέρνηση»! Κρύβοντας, βεβαίως συνειδητά, τα ταξικά συμφέροντα που εκπροσωπεί η κυβέρνηση, γιατί για λογαριασμό των ίδιων ταξικών συμφερόντων (βλέπε: «Τα συμφέροντα της Ελλάδας») μιλάει και ο ΣΥΡΙΖΑ απ' τη θέση του επίδοξου διαχειριστή.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένει την εμφάνιση σήμερα του Α. Σαμαρά στη ΔΕΘ προκειμένου να αξιολογήσει τις εξαγγελίες του και να προσαρμόσει ανάλογα αυτές που θα κάνει ο Αλ. Τσίπρας, κατά την παρουσίαση βασικών αξόνων του κυβερνητικού προγράμματος. Η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται στην εξαγγελία ορισμένων παροχών, που ωστόσο δε θα αναιρούν, ούτε θα συγκρούονται με το γενικό πνεύμα του «κοστολογημένου», «ρεαλιστικού» και εντός των στενών δημοσιονομικών ορίων προγράμματος. Στην πραγματικότητα, αναζητά «δόλωμα» για ψηφοθηρία, τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι θα πρόκειται για ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για ικανοποίηση έστω ελάχιστων απ' τις πιεστικές λαϊκές ανάγκες.

Ο Π. Σκουρλέτης, σε χτεσινές του συνεντεύξεις (ρ/σ «Παραπολιτικά» και «Βήμα»), επανέφερε το θέμα της «λίστας Λαγκάρντ», που ανέσυρε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προχτεσινή επίσκεψη Τσίπρα στο ΣΔΟΕ. Απέδωσε το βάλτωμα των ελέγχων σε πολιτική σκοπιμότητα, αφού, όπως είπε, στη λίστα περιλαμβάνονται «και συνεργάτες του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, μεγαλοεκδότες με όλη τους την οικογένεια».

Σε ό,τι αφορά στις προειδοποιήσεις Τσίπρα προς την κυβέρνηση να μην εμπλέξει το ΣΔΟΕ σε πολιτικές σκοπιμότητες, ο Π. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι αφορούσε σε πληροφορίες για άσκηση πίεσης σε βουλευτές με φορολογικές εκκρεμότητες, λέγοντας: «Νομίζω ότι, στην προσπάθειά της η κυβέρνηση να παραμείνει στα πράγματα, θα επιχειρήσει με κάθε μέσο και τρόπο να διαμορφώσει αυτή την, ψεύτικη θα έλεγα εγώ, πλειοψηφία των 180 εδρών στην τρίτη ψηφοφορία».

Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, επανέφερε την άσφαιρη κριτική προς την κυβέρνηση για «μεγάλο πολιτικό φιάσκο» και έσπευσε να ακυρώσει τις φημολογούμενες εξαγγελίες Σαμαρά για φοροελαφρύνσεις, λέγοντας «αν τον ακούσουμε στη Θεσσαλονίκη να μιλάει για φοροελαφρύνσεις, αυτά που θα πει δε θα έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα και θα συνιστούν μια ακόμη κοροϊδία προς τον ελληνικό λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ