Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Παρέμβαση για τα προβλήματα στην Ειδική Αγωγή

Εργαζόμενοι σε δομές του χώρου και η ΣΕΑΑΝ συναντήθηκαν χτες με τον υφυπουργό Εργασίας

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας
Παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας έκαναν χτες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Σύλλογος Εργαζομένων του ιδρύματος «Παμμακάριστος», η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νομού Αττικής.

Σε συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα της Ειδικής Αγωγής και της Πρόνοιας. Ο υφυπουργός επικαλέστηκε πως οι πληρωμές εργαζομένων - από 7 έως 10 απλήρωτοι - έχουν μπλοκάρει στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΗΔΙΚΑ και δεσμεύτηκε μέχρι σήμερα να απαντήσει συγκεκριμένα. Στο αίτημα των διαδηλωτών για χρηματοδότηση των μονάδων Ειδικής Αγωγής από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες τους και να μην επιβάλλονται τροφεία στους γονείς, δήλωσε μεν «προσωπικά αντίθετος», αλλά σημείωσε πως το κράτος δεν μπορεί να καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα γιατί δεν έχει λεφτά!

Για το θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, ισχυρίστηκε ότι θα αποστείλει έγγραφο, για να συνεχίσουν να καταβάλλονται τα επιδόματα και οι συντάξεις αναπηρίας για όσο διάστημα οι ανάπηροι αναμένουν να εξεταστούν από τις επιτροπές, κάτι που έχει σταματήσει από την 1η Μάη.

Σχετικά με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, επιχείρησε να εμφανιστεί καθησυχαστικός, λέγοντας ότι δεν θα υπολογίζονται τα αναπηρικά επιδόματα, αλλά κάποια προνοιακά, όπως αυτό της παιδικής προστασίας, του ενοικίου ΑμεΑ και των υπερηλίκων ΑμεΑ. Ωστόσο, στη γενικότερη περικοπή των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων που δρομολογούνται με βάση τις κατευθύνσεις της μελέτης του ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο και της επικείμενης συνολικής μεταρρύθμισης του Ασφαλιστικού, δήλωσε «αναρμοδιότητα» και παρέπεμψε στη συνολική πολιτική της κυβέρνησης.

Τέλος, για το θέμα των προσλήψεων ΑμεΑ απάντησε ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει στείλει σχετικό έγγραφο στο υπουργείο Οικονομικών αναμένοντας την έγκριση σχετικών πιστώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ