Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
Να παρθούν άμεσα μέτρα για να μη λείψει αίμα

Αμεσα μέτρα για την έλλειψη αίματος ζητά η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας. Οπως σημειώνει, «οι περικοπές στο σύστημα Υγείας και στην αιμοδοσία, η ελλιπής στελέχωση και η έλλειψη συγκεκριμένης πολιτικής για το θέμα έχουν επιφέρει πτώση της εθελοντικής προσφοράς αίματος».

Η Ομοσπονδία έχει τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις για την επίτευξη του στόχου της επάρκειας και αυτάρκειας σε αίμα, καθώς και στις επιπτώσεις της έλλειψης αίματος στους θαλασσαιμικούς. Μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Απαιτείται σχεδιασμός και λήψη μέτρων για την επάρκεια αίματος και ιδιαίτερη πρόβλεψη για τους επόμενους δύο μήνες όπου και αναμένονται να υπάρξουν ελλείψεις λόγω των καλοκαιρινών αδειών και του επικείμενου ιού του Δυτικού Νείλου όπου πρώτα θα θίξουν τα πολυμεταγγιζόμενα άτομα.

Ζητούμε από το υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες: Να προχωρήσουν σε σχεδιασμό και λήψη μέτρων για την επάρκεια αίματος και ιδιαίτερη πρόβλεψη για το χρονικό διάστημα του Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Να εφαρμοστεί έγκαιρα ο Μοριακός Ελεγχος του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου έτσι ώστε να μην υπάρξουν μεγάλοι αποκλεισμοί αιμοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ