Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέες «διαρροές» για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Συνεχίστηκαν και χτες οι διαρροές για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση, για να συγκαλύψει και να ανακυκλώσει τη στατιστικά «ακραία φτώχεια». Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ΕΛΣΤΑΤ κατατάσσει σ' αυτή την κατηγορία περισσότερα από 700.000 νοικοκυριά. Η χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα γίνεται με βάση την οικογενειακή και περιουσιακή τους κατάσταση (εισοδήματα, ακίνητα κλπ.).

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μηνιαίο και θα διαμορφώνεται σε 200 ευρώ για μεμονωμένο άγαμο. Για τους έγγαμους θα προστίθενται 100 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας, πέρα από το σύζυγο και 50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος. Σε πρώτη φάση, το μέτρο θα εφαρμοστεί πιλοτικά και από το πρώτο τρίμηνο του 2015 θα δοθεί στο σύνολο των δικαιούχων σε ολόκληρη την επικράτεια, με το ετήσιο κονδύλι να προϋπολογίζεται στα 800-900 εκατ. ευρώ.

Κριτήριο για τους δικαιούχους θα είναι και η ακίνητη περιουσία τους. Για τον άγαμο, το όριο θα είναι στα 100.000 ευρώ συνολικής αντικειμενικής αξίας ακινήτων, ενώ για το ζευγάρι με παιδιά θα είναι πιθανότατα στις 200.000 ευρώ. Ουσιαστικά, στα νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, θα δίνεται ένα επίδομα συμπληρωματικά του πραγματικού, μέχρι το ποσό των 4.800 ευρώ, αν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ