Τετάρτη 23 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΥΓΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Νέα παρέμβαση για το επίδομα τοκετού

Συνάντηση με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας είχε χτες αντιπροσωπεία της ΟΓΕ

Από προηγούμενη κινητοποίηση της ΟΓΕ στο υπουργείο Εργασίας
Από προηγούμενη κινητοποίηση της ΟΓΕ στο υπουργείο Εργασίας
Συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Α. Μπέζα, προκειμένου να θέσει το ζήτημα του επιδόματος τοκετού, είχε χτες το πρωί αντιπροσωπεία του προεδρείου της ΟΓΕ, με επικεφαλής την πρόεδρό της Μαιρήνη Στεφανίδη. Η συνάντηση έγινε μετά την κινητοποίηση που οργάνωσε η ΟΓΕ στις 14 Ιούλη στο υπουργείο.

Η αντιπροσωπεία της ΟΓΕ τόνισε στον υφυπουργό ότι είναι απαράδεκτο να λαμβάνουν μητέρες «ραβασάκια» με τα οποία το ΙΚΑ τις καλεί να επιστρέψουν ως «αχρεωστήτως καταβληθέν» το επίδομα, το οποίο τους καταβλήθηκε μετά την κατάργησή του από τον ΕΟΠΥΥ, το Νοέμβρη του 2012. Μάλιστα, επέδωσαν στον υφυπουργό σχετικά έγγραφα με τα οποία μητέρες ενημερώθηκαν πως πρέπει να επιστρέψουν έντοκα το ποσό των 900 ευρώ μέσα σε 15 μέρες, διαφορετικά θα αντιμετωπίσουν διαδικασίες κατασχέσεων.

Παρόμοιες περιπτώσεις υπάρχουν σε όλη τη χώρα. Με δεκάδες μητέρες που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, έχει έρθει σε επαφή ο σύλλογος της ΟΓΕ στο Ηράκλειο της Κρήτης, που έχει κινητοποιηθεί, πιέζοντας να δοθεί λύση. Η αντιπροσωπεία ξεκαθάρισε τη θέση της ΟΓΕ, πως είναι ανεπίτρεπτο το πόσο του επιδόματος να χορηγείται μόνο στις περιπτώσεις τοκετού στο σπίτι.

Υπογράμμισε ότι οι Σύλλογοι και οι Ομάδες της ΟΓΕ διεκδικούν επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες και ανασφάλιστες, σαν μια ελάχιστη παροχή προς τη λαϊκή οικογένεια. Ο υφυπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει το ζήτημα των γυναικών που έχουν βρεθεί «χρεωμένες», αφού όπως είπε δεν γνώριζε πως έχει προκύψει τέτοιο πρόβλημα. Οσο για την επαναφορά του επιδόματος, επικαλέστηκε το «δημοσιονομικό πρόβλημα» που θα δημιουργούσε η ικανοποίηση του αιτήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ