Τρίτη 22 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συναγερμός για τα σχέδια ενάντια στη συνδικαλιστική δράση

Εξόρμηση ενημέρωσης το περασμένο Σάββατο από το ΠΑΜΕ

Από την εξόρμηση του ΠΑΜΕ το πρωί του Σαββάτου
Από την εξόρμηση του ΠΑΜΕ το πρωί του Σαββάτου
Εξόρμηση στα διόδια της Ελευσίνας έκαναν το πρωί του Σαββάτου σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για να ενημερώσουν τους εκδρομείς σχετικά με τις αντιδραστικές αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο συνδικαλιστικό νόμο. Εκπρόσωποι συνδικάτων της Αττικής μίλησαν στους διερχόμενους οδηγούς και τους μοίρασαν την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων που διευρύνονται για τα σχέδια της κυβέρνησης, πέντε Εργατικά Κέντρα, 168 Σωματεία και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας υπογράφουν κοινό ψήφισμα, με τον τίτλο «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία». Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, που συνυπογράφουν, αριθμούν χιλιάδες μέλη.

Στο ψήφισμά τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων, των ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Εργατοϋπαλληλικών Σωματείων (ιδιωτικού και δημόσιου τομέα) της Θεσσαλίας, που υπογράφουμε το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε την οργή και την κάθετη αντίθεσή μας στο σχεδιασμό της κυβέρνησης να φέρει Νομοσχέδιο στη Βουλή για το στραγγαλισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα των συνδικάτων, παράλληλα με νέα αντεργατικά μέτρα, σύμφωνα με διαρροές του υπουργείου Εργασίας στον Τύπο.

Η προσπάθειά σας να τσακίσετε τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τα συνδικάτα δε θα περάσει. Για μας είναι αιτία πολέμου. Κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και με οποιοδήποτε "κόστος" δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για τη λύση των εργατικών προβλημάτων, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ