Παρασκευή 11 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Θα εντείνουμε τη δράση και τις πρωτοβουλίες

Κατά την παράσταση διαμαρτυρίας, ο Κώστας Παπαδάκης δήλωσε:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα στην ουκρανική πρεσβεία διάβημα διαμαρτυρίας σε βάρος της προκλητικής απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας, απόφαση που πήρε η ουκρανική κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που έχει τις πλάτες της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, μια κυβέρνηση που συγκροτείται από φασιστικές και άλλες αστικές δυνάμεις που έχουν σαν στόχο το επόμενο διάστημα, ακόμα πιο αποφασιστικά, να προχωρήσουν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις στην Ανατολική Ουκρανία σε βάρος του λαού της περιοχής. Αλλά, επίσης, να προχωρήσουν νέα αντεργατικά μέτρα στο όνομα του δανεισμού της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ εξέφρασε την καταγγελία της και στο διάβημα αυτό, σήμερα στην ουκρανική πρεσβεία, και με Ερώτηση που κατέθεσε στην ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική την Κάθριν Αστον, με στόχο συγκεκριμένο να παρθεί άμεσα πίσω η απαγόρευση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στην πάλη των κομμουνιστών της Ουκρανίας και να δηλώσουμε ότι το επόμενο διάστημα θα δυναμώσουμε την πάλη, θα εντείνουμε τις πρωτοβουλίες μας. Το Κόμμα μας έχει πείρα και από προηγούμενες απαγορεύσεις και σε άλλες χώρες, γιατί αποτελεί επίσημη πολιτική πολλών χωρών - μελών της ΕΕ, είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ η εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό.

Το Κόμμα μας στην πάλη του ενάντια στην ΕΕ θα δυναμώσει τις πρωτοβουλίες του και έχουμε πείρα κιόλας από την πάλη ενάντια στην απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, που τελικά πάρθηκε πίσω. Γι' αυτό χρειάζεται ένταση της πάλης το επόμενο διάστημα, συνέχεια της αποκάλυψης των αντιδραστικών σχεδίων που εξελίσσονται στην περιοχή της Ουκρανίας, με στόχο να βάλουν ακόμα πιο αποφασιστικά χέρι στις ενεργειακές πηγές, που είναι πλούτος του λαού και ακριβώς σήμερα για όλα αυτά πρέπει να τοποθετηθούν οι λαοί και με την πάλη τους και με όλους τους τρόπους».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ