Τετάρτη 9 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία για τη Σύμβαση στα πρακτορεία Τύπου

Σε 24ωρη απεργία, με αίτημα την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, προχωρούν οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου την Τετάρτη 16 Ιούλη. Η απεργιακή κινητοποίηση, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για σήμερα, αναβλήθηκε λόγω της συζήτησης του νομοσχεδίου για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας αποφάσισε την αλλαγή της ημερομηνίας, προκειμένου να καλυφθούν από τις εφημερίδες η συζήτηση στη Βουλή και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Καλεί τους εργαζόμενους στα πρακτορεία να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της ΔΕΗ, να προετοιμάσουν ακόμα πιο αποφασιστικά την απεργία τους.

Η απόφαση για απεργία έχει παρθεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη Γενική Συνέλευση, με δεδομένη την προκλητική άρνηση των εργοδοτών να συναντήσουν το σωματείο και να συζητήσουν για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή Σύμβασης που να προβλέπει τουλάχιστον ό,τι και η τελευταία και παράλληλα καταγγέλλουν την όλο και μεγαλύτερη δραστηριοποίηση δουλεμπορικών γραφείων στο χώρο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ