Παρασκευή 20 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΥΝΗΣΙΑ
Απεργία δημοτικών υπαλλήλων

TYNIΔΑ.--

Διήμερη εθνική απεργία ξεκίνησαν χτες δεκάδες χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας και της αποκομιδής σκουπιδιών, έπειτα από την αποτυχία της κυβέρνησης να ικανοποιήσει παρελθούσες δεσμεύσεις για μισθολογικά και άλλα οικονομικά αιτήματα.

Ο Νάσερ Σελίμι, γενικός γραμματέας της Ενωσης Δημοτικών Υπαλλήλων, σημείωσε ότι μεταξύ των αιτημάτων είναι η χορήγηση επιδόματος 180 δηναρίων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, που τους το έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιες αρχές από το 2011, ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών και νομοθεσία με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων και των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων.

Διαδήλωση για το μαρτυρικό θάνατο 13χρονης

Το ίδιο 24ωρο, στο κέντρο της Τύνιδας διαδήλωσαν αρκετές εκατοντάδες άτομα, καταγγέλλοντας το φρικτό θάνατο της 13χρονης Εγια στα τέλη του περασμένου Μάη από τον ίδιο της τον πατέρα, επειδή το κορίτσι επέστρεφε από το σχολείο περπατώντας δίπλα-δίπλα με ένα συμμαθητή της. Στη διάρκεια της σιωπηλής διαμαρτυρίας, οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα, όπως «Οχι στη βία κατά των γυναικών και παιδιών», «Πουθενά δεν υπάρχει ασφάλεια», «Η Εγια έπεσε θύμα εξτρεμισμού και φανατισμού», «Οχι στην ατιμωρησία των δραστών».

Οι διοργανωτές της πορείας κάλεσαν τις αρχές και την κοινωνία των πολιτών να «αντιδράσουν προκειμένου αυτά τα απεχθή εγκλήματα να μη γίνονται ποτέ ανεκτά, ποτέ να μη θεωρούνται κάτι το αποδεκτό» και να «προστατεύουν τα δικαιώματα των παιδιών» και των γυναικών «εναντίον κάθε σωματικής επίθεσης ή ακόμα και λεκτικής υπό το πρόσχημα της κηδεμονίας αυτού του προσώπου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ