Σάββατο 14 Ιούνη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Συζήτηση με όλους κι όπου κάτσει συνεργασία

Ασφαιρα πυρά στην κυβέρνηση εκτοξεύει ο Στ. Θεοδωράκης, σε συνέντευξή του στο «tvxs.gr», κατηγορώντας υπουργούς σαν «ανίκανους» και διερωτώμενος αν ξέρουν να οδηγούν «γιατί υπάρχουν και γκρεμοί», προσπερνώντας το γεγονός ότι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης τα δίκια του λαού είναι αυτά που γκρεμοτσακίζονται, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που στελεχώνουν την κάθε αστική κυβέρνηση.

Δεν κρύβει ότι φιλοδοξεί στις εθνικές εκλογές «να γίνει ο τρίτος πόλος του πολιτικού συστήματος», να πετύχει δηλαδή ό,τι δεν πέτυχε στις ευρωεκλογές, ώστε από καλύτερη θέση να διαπραγματευτεί τους όρους συμμετοχής του σε μια αστική διακυβέρνηση, όποιος κι αν έχει το πάνω χέρι σ' αυτήν.

Αλλωστε, ομολογεί ότι «ο διάλογος θα γίνει με όλους. Και με τους κεντροαριστερούς και με τους φιλελεύθερους και τους νοήμονες αριστερούς» και εύχεται «"τα κόμματα εξουσίας" να έχουν διάθεση να συζητήσουν, εκτός αν επιλέξουν το παλαιοκομματικό μοντέλο. "Στήριξε με και εγώ θα σου δώσω μερικά υπουργεία"».

Για το λόγο αυτό προσπαθεί προς ώρας να κρατήσει αποστάσεις από Ελιά και ΔΗΜΑΡ, λέγοντας ότι «η κεντροαριστερά του Βενιζέλου δεν έχει πρόβλημα να συγκυβερνά ακόμη και με λαϊκιστές της δεξιάς και η κεντροαριστερά του Κουβέλη ορέγεται υφυπουργεία σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εμείς ας μείνουμε λοιπόν απ' έξω από τα σχέδια των "κεντροαριστερών"».

Ο Στ. Θεοδωράκης, ταυτόχρονα, δείχνοντας την προσήλωσή του στις προτεραιότητες της αστικής τάξης, προτρέπει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να διαπραγματευτούν από κοινού το χρέος και δηλώνει πως αν δεν το κάνουν, τότε θα τους ενδιαφέρουν «οι εντυπώσεις και οι ψήφοι και όχι μια εθνική λύση».

Κατά τα λοιπά, φιλοτεχνεί για το Ποτάμι προφίλ δήθεν αντισυστημικής δύναμης, ισχυριζόμενος ότι το ποσοστό που έλαβε ήταν άθλος «με όλο το σύστημα απέναντι», κόντρα στην πραγματικότητα που κατέγραψε πόσο αβανταδόρικο ήταν το «σύστημα» μαζί του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ