Κυριακή 11 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Δίνουμε τη μάχη αποφασιστικά

Στη Καλαμαριά μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΚΚΕ στην Κεντρική Μακεδονία

«Μπήκαμε, στην τελική ευθεία για τις εκλογές του Μάη. Στις ημέρες που απομένουν η μάχη πρέπει να δοθεί με αποφασιστικότητα, μαχητικότητα, πείσμα και αισιοδοξία. Με μεγαλύτερο άνοιγμα στο λαό, στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Με εμπιστοσύνη στην πολιτική του Κόμματος, που όχι μόνο δικαιώνεται, αλλά αποτελεί την ελπίδα για το λαό». Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος στην Καλαμαριά. Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο Γιώργος Μαργαρίτης, υποψήφιος ευρωβουλευτής και ο Βικέντιος Αντωνάκης, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς.

Ο Γιάννης Ζιώγας, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΚΚΕ, αναφέρθηκε στον άλλο δρόμο ανάπτυξης που «θα αξιοποιεί τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας, την πρωτοφανή παραγωγικότητα της εργασίας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας, τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, για την κάλυψη των ανθρωπίνων αναγκών και όχι για τα αμύθητα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ορος και προϋπόθεση, όμως, για να γίνει πράξη, είναι αυτό που περιγράφει το προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ: "Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ και των μονοπωλίων με ισχυρό ΚΚΕ παντού".

Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει και με την ψήφο του να πετύχει ο λαός. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις με ισχυρό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση" ώστε να σπάσουν τα δεσμά ΕΕ - μονοπωλίων που τον κρατούν αιχμάλωτο στα σημερινά αδιέξοδα. Να απελευθερώσει, με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, έξοδο από την ΕΕ, τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η κοινωνία για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή».

Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των άλλων υποψηφίων που μοιράζουν υποσχέσεις για ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής του λαού, σημείωσε: «Είτε εμφανίζονται ως οι εκλεκτοί των κομμάτων τους, είτε ως ακομμάτιστοι, ανεξάρτητοι, απολίτικοι ή αποκλειστικά "αυτοδιοικητικοί", είναι ένθερμοι περιπατητές του ευρωμονόδρομου και υπερασπιστές των αξιών της αντιλαϊκής αυτής διακρατικής συμμαχίας. Οσο και να προσπαθούν να αποτινάξουν από πάνω τους την ταξική, κομματική τους φορεσιά, αυτό που επιτυγχάνουν είναι να προσβάλουν τη νοημοσύνη, τη μνήμη και τη συνείδηση του λαού. Γιατί όταν συνεχίζεις να λες το "πιστεύω" στον ίδιο θεό, όταν συνεχίζεις τις ίδιες προσευχές στον ίδιο ναό, αλλά αλλάζεις στασίδι, δεν σημαίνει ότι αλλαξοπίστησες».

Προειδοποίησε το λαό ότι ειδικά οι συνδυασμοί που στηρίζονται από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζουν την ΕΕ και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, την «περιφερειακή πολιτική» που συνδέεται και με τον «Καλλικράτη», και θα κινηθούν υποχρεωτικά στην ίδια αντιλαϊκή πεπατημένη των προηγούμενων διοικήσεων.

Επιγραμματικά θύμισε ότι η απερχόμενη διοίκηση Τζιτζικώστα (ΝΔ), που τελικά δεν πήρε το επίσημο χρίσμα, δεν παρέκκλινε καθόλου από τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αντίθετα, «μπήκε μπροστά στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που πολλαπλασιάζει τα λουκέτα για τους αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αποδέχεται το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς αφού είναι υπέρμαχη της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, εφάρμοσε τις "ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης" μοιράζοντας τζάμπα ζεστό χρήμα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ενώ αποτελεί βασικό εργαλείο υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής, εμφανίζεται απέναντι στα θύματά της σαν ευαίσθητη, φιλάνθρωπη συμπαραστάτης τους, προσφέροντας ψίχουλα, σε συνεργασία με τις ΜΚΟ, την εκκλησία, σπόνσορες και δήμους.

Προχώρησε την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Στην περίπτωση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης ο Α. Τζιτζικώστας είπε όχι στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του, αλλά ναι στην παρουσία στρατηγικού επενδυτή σε τομείς της λειτουργίας του. Πρότεινε δηλαδή άλλον τρόπο ιδιωτικοποίησης.

Αλλά και όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ δηλώνουν δήθεν τη διαφωνία τους με την ιδιωτικοποίηση, προβάλλοντας τη γενική θέση για διατήρηση του "δημόσιου χαρακτήρα" του λιμανιού, αλλά την ίδια ώρα συμφωνούν με την είσοδο ιδιωτών, είτε με τη μέθοδο των παραχωρήσεων, είτε με ΣΔΙΤ και άλλους τρόπους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ