Πέμπτη 24 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΜΑΓΟΥΛΑΣ
Συγκέντρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και της παράκτιας ζώνης

Ανυπολόγιστες θα είναι για τους εργαζόμενους στο λιμάνι και τους εργαζόμενους της περιοχής οι συνέπειες από την παράδοση όλης της παράκτιας ζώνης από του «Παλάσκα» ως τα Μέγαρα στους επιχειρηματικούς ομίλους
Ανυπολόγιστες θα είναι για τους εργαζόμενους στο λιμάνι και τους εργαζόμενους της περιοχής οι συνέπειες από την παράδοση όλης της παράκτιας ζώνης από του «Παλάσκα» ως τα Μέγαρα στους επιχειρηματικούς ομίλους
Συγκέντρωση διοργανώνει το Σάββατο 26/4, στις 19.00, στην πλατεία Λιάσκου (παραλία Ελευσίνας) η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ελευσίνας - Μαγούλας, με αίτημα να μην ιδιωτικοποιηθούν το λιμάνι και η παράκτια ζώνη, να πάψει ο κόλπος της Ελευσίνας να είναι θάλασσα των βιομηχάνων και να απομακρυνθούν τα εγκαταλειμμένα και βυθισμένα πλοία.

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» επισημαίνει:

«Βιώνουμε καθημερινά τα αποτελέσματα της ασυδοσίας των επιχειρηματικών ομίλων και της εγκληματικής πολιτικής των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο κόλπος της Ελευσίνας έχει μετατραπεί σε κλειστή θάλασσα των βιομηχάνων. Κάθε βιομηχανία έχει το δικό της λιμάνι ("ΤΙΤΑΝ" - "ΧΑΛΥΨ" - "ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ" κ.ά.). Η θάλασσα μολύνεται συνεχώς, ενώ τα βυθισμένα πλοία καθιστούν επικίνδυνη τη ναυσιπλοΐα.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Ελευσίνας και της Περιφέρειας Αττικής (και παλαιότερα της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής). Επέτρεψαν την ασυδοσία των βιομηχάνων. Με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο από το 2005 άνοιξαν το δρόμο για τις επεκτάσεις των ΕΛΠΕ. Αφήνουν ανενόχλητο την "ΤΙΤΑΝ" να καταστρέφει το περιβάλλον και την ιστορία της πόλης μας.

Συγκυβέρνηση και ΕΕ σχεδιάζουν την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (ΟΛΕ), δηλαδή την παράδοση όλης της παράκτιας ζώνης από του "Παλάσκα" ως τα Μέγαρα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι συνέπειες θα είναι ανυπολόγιστες για τους εργαζόμενους στο λιμάνι, τους επαγγελματίες στην παραλία, για όλες τις λαϊκές οικογένειες.

Βγάλε συμπεράσματα!

Τώρα ξέρεις πού οδηγεί η πολιτική της ΕΕ. Φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις και παράδοση στρατηγικών τομέων της οικονομίας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Φτώχεια, ανεργία και μόλυνση του περιβάλλοντος για εμάς και τα παιδιά μας. Αυτήν την πολιτική θα ακολουθήσουν τα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και έχουν σαν στόχο την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα, την καπιταλιστική ανάπτυξη. Εχουν ορκισθεί στο μεγάλο μνημόνιο, που είναι η Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Διεκδίκησε μαζί μας!

Τα λιμάνια και οι ακτές να ανήκουν στο λαό και όχι στα μονοπώλια.

-- Να δημιουργηθεί Ενιαίος Κρατικός Φορέας λιμανιών και να ενταχθεί ο ΟΛΕ.

-- Να πάψει η μόλυνση του περιβάλλοντος από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

-- Να ανελκυστούν τα βυθισμένα πλοία, με επιβάρυνση των εφοπλιστών.

-- Να μεταφερθεί ο "ΤΙΤΑΝ" στο Καμάρι, με ταυτόχρονη εξασφάλιση των θέσεων εργασίας. Ο χώρος, μαζί με αυτόν των διαλυτηρίων του ΣΑΒΒΑ και του ΚΔΑΥ, να διατεθεί για δραστηριότητες αναψυχής και αθλητισμού και για την ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου».

«Καλούμε - καταλήγει η ανακοίνωση - τις λαϊκές οικογένειες να ψηφίσουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τα δικαιώματά τους. Να αξιοποιήσουν την πείρα τους για το πού μας οδήγησε η πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που εφάρμοσε σε τοπικό επίπεδο η Δημοτική Αρχή Ελευσίνας και η Περιφέρεια Αττικής.

Να εκλέξουν αγωνιστές στους Δήμους και τις Περιφέρειες που θα αγωνίζονται για τα δικαιώματα των λαϊκών οικογενειών και θα διεκδικούν λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.

Να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές - ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί μας - για να δυναμώσει η λαϊκή αντιπολίτευση που θα οργανώνει τον αγώνα για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ