Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Τους καλούν για δουλειά με ημερομηνία λήξης

Στον αέρα οι θέσεις των περίπου 1.100 εργαζομένων, που επιπλέον παραμένουν απλήρωτοι για μήνες

Οι θέσεις εργασίας στο Ναυπηγείο είναι κυριολεκτικά στον αέρα, όπως και η λειτουργία του, μετά από την ολοκλήρωση των υποβρυχίων
Οι θέσεις εργασίας στο Ναυπηγείο είναι κυριολεκτικά στον αέρα, όπως και η λειτουργία του, μετά από την ολοκλήρωση των υποβρυχίων
Πρόσκληση στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά να προσέλθουν τη Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Μάη στις 10 π.μ. στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, «προκειμένου να ενημερωθούν για τις εργασίες και τον τρόπο ολοκλήρωσης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού στα ΕΝΑΕ» απευθύνει το ΓΕΝ.

Η ενημέρωση αφορά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι το Πολεμικό Ναυτικό «αναλαμβάνει με τους υπεργολάβους και τους εργαζομένους την ολοκλήρωση των εργασιών που απομένουν και των δοκιμών θαλάσσης, προκειμένου να ενταχτούν στο στόλο».

Η «λύση» που συμφωνήθηκε αφορά μόνο το θέμα της παραλαβής των υποβρυχίων και σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζει τα ναυπηγεία, που οδηγούνται σε απαξίωση και καταβαράθρωση, καθώς, πολύ απλά, οι εργασίες που απομένουν να γίνουν στα υποβρύχια δε θα διαρκέσουν πολύ και δε θα απασχολήσουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων, αν και το ΓΕΝ διαρρέει ότι θα χρειαστούν όλοι.

Ως προς αυτό, το υπουργείο Αμυνας είναι ξεκάθαρο στην ανακοίνωσή του: «Οσον αφορά τους εργαζομένους, ξεκαθαρίζεται ότι το Πολεμικό Ναυτικό εγγυάται πλήρως την απασχόλησή τους έως την ολοκλήρωση των εργασιών». Δηλαδή, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών, είναι όλοι στον αέρα, καθώς, όπως προσθέτει η ανακοίνωση του υπουργείου Αμυνας, «είναι φυσικό ότι υπάρχουν πολλά θέματα ακόμη σχετικά με τα ΕΝΑΕ και το μέλλον της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας της χώρας. Η επίλυση των θεμάτων αυτών είναι συναρμοδιότητα πολλών υπουργείων, τα οποία ήδη εργάζονται για τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το αραβογερμανικό μονοπώλιο της HDW, που έχει στην ιδιοκτησία του τα Ναυπηγεία, αφού εισέπραξε τουλάχιστον 2,4 δισ. ευρώ από τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΠΝ, αξιώνοντας και άλλο ζεστό χρήμα και προγράμματα του ΠΝ έβαλε ουσιαστικά λουκέτο στο Σκαραμαγκά, παραδίδοντας 1.100 εργαζομένους και τις οικογένειές τους στην εξαθλίωση και τις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου ναυπηγείου της χώρας στην απαξίωση.

Θυμίζουμε επίσης ότι αρχές Φλεβάρη, βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν τροπολογία στη Βουλή, βάσει της οποίας εκποιείται ολόκληρο το εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, δηλαδή το τμήμα ναυπήγησης, μετασκευής και επισκευής εμπορικών πλοίων, τινάζοντας στον αέρα τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ