Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαμαρτυρία για απόλυση σε Παιδικό Σταθμό

Εργαζόμενη - λογοθεραπεύτρια απολύθηκε από τον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Χαρά», επειδή αρνήθηκε να υπογράψει αλλαγή σύμβασης, με μείωση ωραρίου και μισθού. Η άρνησή της συνοδεύτηκε με προειδοποιήσεις για απόλυση. Μετά από τη συμμετοχή της στην απεργία της 9ης Απρίλη, η εργοδοσία, ακριβώς την επόμενη μέρα, κοινοποίησε αναγγελία «οικειοθελούς αποχώρησης», κατηγορώντας την ψευδώς ότι δεν παρουσιάστηκε στην εργασία της τη Δευτέρα 7 Απρίλη.

Τα Σωματεία των Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς, στις Μονάδες - Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, καθώς και οι Λαϊκές Επιτροπές Γαλατσίου, 5ου και 6ου Διαμερίσματος πραγματοποίησαν προχτές παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του παιδικού σταθμού. Κατήγγειλαν ότι η εργοδοσία «θέλει εργαζομένους - λάστιχο, να δουλεύουν σε όλα τα πόστα με μισθούς πείνας και σκυμμένο κεφάλι, και δε διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και ψέμματα για να ξεφορτωθεί αυτούς που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους».

Οπως σημειώνουν, στη διάρκεια της διαμαρτυρίας επιχειρήθηκε να στηθεί προβοκάτσια, καθώς, όταν πλησίαζε η ώρα αποχώρησης των νηπίων, κατέφτασαν δυνάμεις της Ομάδας «ΔΙΑΣ». Το πρόσχημα ήταν ότι η εργοδότρια φοβήθηκε πως θα μπουν οι συνδικαλιστές στον παιδικό σταθμό και θα τρομοκρατήσουν τα νήπια και τους εργαζομένους! Στη συνέχεια, με το ίδιο πρόσχημα, δεν άφηνε τα νήπια να επιβιβαστούν στο σχολικό όχημα. Αξιοσημείωτη ήταν η στάση των γονιών που πήγαν να πάρουν τα παιδιά τους και εξέφρασαν συμπαράσταση στην απολυμένη.

«Η προσπάθεια απομάκρυνσης της συναδέλφου είναι άκυρη και παράνομη. Οι μεθοδεύσεις αυτές πάνε χέρι - χέρι με τις αντιδραστικές πρακτικές της κυβέρνησης, που επιστρατεύει σε κάθε ευκαιρία για να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων που αγωνίζονται», υπογραμμίζουν στην κοινή ανακοίνωσή τους το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής και η Λαϊκή Επιτροπή Γαλατσίου. Καλούν τους εργαζομένους του παιδικού σταθμού, τους γονείς και κατοίκους της περιοχής να σταθούν δίπλα σε αυτούς που αντιστέκονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ