Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεγάλη η ευθύνη της δημοτικής αρχής

Εξαφανισμένος ο δήμαρχος από το χτεσινό συμβούλιο. «Σιγή ιχθύος» από τον ΣΥΡΙΖΑ και το συνδυασμό του

Οι απειλές που εκτόξευσαν οι χρυσαυγίτες την Παρασκευή ενάντια στους εργαζόμενους της Ζώνης και τα συνδικάτα τους, αναδεικνύουν τις τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, η οποία παραχώρησε στους φασίστες την αίθουσα του Δημαρχείου για να κάνουν την εκδήλωση. Μάλιστα, το κατάπτυστο επιχείρημα του δημάρχου Παντελή Ζουμπούλη, ήταν ότι «όπως δίνω την πλατεία στο ΚΚΕ, έτσι παραχωρώ την αίθουσα στη Χρυσή Αυγή».

Είναι ο ίδιος που, μετά την επίθεση των χρυσαυγιτών στο Πέραμα, έσπευσε να νομιμοποιήσει την προπαγάνδα τους, ότι τα συνδικάτα και το ΠΑΜΕ φταίνε τάχα για την ανεργία στη Ζώνη. Συγκεκριμένα, στις 30 Σεπτέμβρη, λίγες μέρες μετά το χτύπημα στο Πέραμα και τη δολοφονία του Π. Φύσσα, ο Π. Ζουμπούλης είχε δηλώσει:

«Να σας πω κάτι. Μη νομίζετε ότι και οι προηγούμενοι, δηλαδή η διοίκηση του ΠΑΜΕ, ήταν και τόσο αγαθοί. Και από εκεί είχαν προβλήματα οι εργαζόμενοι. Και με το ΠΑΜΕ είχαν προβλήματα. (...) Υπαινίσσομαι ότι η πολιτική του ΠΑΜΕ στο λιμάνι δεν ήταν η καλύτερη. Είχαν και αυτοί το πρόβλημά τους (....) κάνανε και αυτοί τα δικά τους (...) αυτοί του ΠΑΜΕ και ειδικά ο Πουλικόγιαννης (σ.σ. ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου) τους ξέρει όλους τους εργολάβους, συνεργάστηκε χρόνια μαζί τους».

Αφήνοντας υπονοούμενα ότι τα σωματεία τα έχουν κάνει «πλακάκια» με τους εργολάβους της Ζώνης, πρόσθεσε: «Οσες φορές εγώ έστειλα εργαζόμενους στους εργολάβους από το Πέραμα για να πιάσουν δουλειά, δεν μου τους πήρε ποτέ κανείς εργολάβος. Δηλαδή στέλναμε εκεί, έχουμε τους δικούς μας λέγανε (....) αν η Ζώνη δούλευε σωστά και δεν είχε αυτά τα προβλήματα (...) η Χρυσή Αυγή δεν θα πήγαινε. Τι να πάν' να κάνουν; Απλά εκμεταλλεύτηκαν την ανεργία, την ανέχεια, τον εργάτη που τρέχει για ένα μεροκάματο ο φουκαράς. Και ήρθαν οι σωτήρες να το κάνουν»!

Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί σύμβουλοι στο Πέραμα έθεσαν το θέμα στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο, απ' όπου όμως ο δήμαρχος επέλεξε να απουσιάζει. Με αυτό το πρόσχημα, όλες οι παρατάξεις, πλην της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα. Αναπαράγοντας τα ίδια επιχειρήματα με το δήμαρχο, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου είπε ότι «δεν μπορούμε να αρνηθούμε να δώσουμε την αίθουσα σε όποιον μας τη ζητάει»!

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους συνδυασμούς στο δημοτικό συμβούλιο δεν είχε μέχρι χτες καταδικάσει με ανακοίνωση ή με άλλον τρόπο το νέο χρυσαυγίτικο παραλήρημα, ούτε το γεγονός ότι τους παραχωρήθηκε η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Ανακοίνωση για το θέμα δεν είχε εκδώσει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ο συνδυασμός που στηρίζει στο Πέραμα (δεν εκπροσωπείται στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο).

Θυμίζουμε ότι στις 14 Οκτώβρη, ο Γ. Αλεβιζόπουλος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στην «Ελευθεροτυπία», αναπαρήγαγε ό,τι και οι ναζιστές. Είπε επί λέξει: «Μετά το 2005, όταν εμφανίσθηκε η κρίση, το ΠΑΜΕ πίεζε τους εργοδότες, δίνοντας κατάλογο εργαζομένων που έπαιρναν για εργασία. Ετσι δημιουργήθηκε ένα κλίμα για τα μέλη που είχαν ευνοϊκή μεταχείριση». Αφήνει δηλαδή να εννοηθεί ότι τα σωματεία λειτουργούν σαν μαφία!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ