Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε δίκη πάλι σήμερα συνδικαλιστές της Ζώνης

Νέος γύρος διώξεων ύστερα από μηνύσεις εργολάβων του ΒΙΠΑΣ

Ξεκινάει σήμερα στα δικαστήρια του Πειραιά ένας ακόμα γύρος δικών σε βάρος συνδικαλιστών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Συγκεκριμένα, σε (εξ αναβολής) δίκη σέρνονται στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών, του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων, του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών και της τότε Ενωσης Μετάλλου Σαλαμίνας, με την κατηγορία της «συκοφαντικής δυσφήμισης», ύστερα από μήνυση εργολάβου του ΒΙΠΑΣ. Αλλες 15 μηνύσεις, με το ίδιο ακριβώς κείμενο αλλά από διαφορετικούς εργοδότες, εκκρεμούν να δικαστούν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που συνέταξε η Εισαγγελία, οι συνολικά οκτώ συνδικαλιστές «ισχυρίστηκαν και διέδωσαν ενώπιον τρίτων για κάποιον άλλον εν γνώσει τους ψευδή γεγονότα, τα οποία μπορούσαν να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη αυτού». Ποιο ήταν το αδίκημα; Οτι στις 11/6/2008, μοίραζαν ανακοίνωση στους συναδέλφους τους στο ΒΙΠΑΣ, με την οποία τους καλούσαν σε στάση εργασίας την ίδια μέρα, διεκδικώντας μεταξύ άλλων το δικαίωμα στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και την εγκατάσταση κοντέινερ που θα στέγαζε το παράρτημα των σωματείων στο ΒΙΠΑΣ.

Στην ανακοίνωση γράφονταν μεταξύ άλλων: «Σήμερα, οι εργοδότες του ΒΙΠΑΣ, έχοντας εκμεταλλευθεί τον αγώνα μας, με την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων, αφού έχτισαν τα μέγαρά τους από τον κλεμμένο μας ιδρώτα, επιχειρούν να μετατρέψουν το Πάρκο σε γκέτο, όπου δε θα υπάρχει συνδικαλιστική εκπροσώπηση -δε θα εφαρμόζονται οι συλλογικές συμβάσεις-, δε θα υπάρχει κανένας έλεγχος στα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και το μόνο που θα βασιλεύει θα είναι η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία. Τα σωματεία μας έχουν αποδείξει περίτρανα ότι και τη θέληση και τον τρόπο έχουν να απαντούν στην τρομοκρατία των εργοδοτών, κάμπτοντας κάθε εμπόδιο».

Το σημείο αυτό της ανακοίνωσης επικαλείται ο εργοδότης - μηνυτής, που καταγγέλλει τους συνδικαλιστές για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή ο ίδιος -όπως γράφει στη μήνυση και όπως αποδέχεται η Εισαγγελία στο κατηγορητήριο που συνέταξε- «ουδέποτε εκμεταλλεύτηκε τους εργαζόμενους, ουδέποτε υπέσκαψε τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση και πάντα τίθεται υπέρ της τηρήσεως των μέτρων ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους»!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαδήλωσαν ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης(2013-03-23 00:00:00.0)
Μπαράζ διώξεων σε βάρος συνδικαλιστών(2013-01-09 00:00:00.0)
Εντείνουν την πρόκληση οι εργοδότες(2008-07-09 00:00:00.0)
Δικαζεται γιατί κατέθεσε!(2005-04-09 00:00:00.0)
Δίκη συνδικαλιστών καθηγητών φροντιστηρίων(2004-09-29 00:00:00.0)
Καταδικάστηκε η συνδικαλιστική δράση(2001-02-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ